?Dünya üzerinde örnek bir ülke haline geldik?

?Dünya üzerinde örnek bir ülke haline geldik?

?Dünya üzerinde örnek bir ülke haline geldik?

Panel düzenlendi

 

Kırıkkale´de Ürün Güvenliği Haftası kapsamında ?Ürün Güvenliği? Paneli düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Şehit Aydın Çopur Konferans Salonu´nda düzenlenen panelde konuşan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu, Türkiye´nin dünya üzerinde örnek bir ülke haline geldiğini söyledi.

 

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER

Düzenlenen panele Vali Yardımcısı Osman Akbaş, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakan Kocamış, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Okan Şahin, Ticaret Müdürü Seyfettin Çetin, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürsel Doğan, sanayiciler, iş adamları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan panelin açılış konuşmasını Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Okan Şahin yaptı. Daha sonra söz alan Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu, son 15 yıldır Türkiye ekonomisinde büyük atılımlar yaşandığını belirterek, ? Dünya üzerinde örnek bir ülke haline geldik. Dünya ticaretinde söz sahibi olan bir Türkiye için çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz. 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. İhracatımızı arttırmanın yolu mutlaka daha çok üretmekten geçiyor. Artık uluslararası ticaret değişiyor, daha ucuza mal üretmenin yanı sıra güvenli ürün üreterek ülke malı imajını korumak, katma değeri yüksek ürünlerle ihracatı artırmak önemli hale geliyor? ifadesini kullandı.

 

SUNUMLAR YAPILDI

İhracatımız ve yurt içindeki talebin yükselmesiyle birlikte, sanayi üretim endeksinde cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine bu sene ulaşıldığını ifade eden Büyükhatipoğlu, ?Sanayi üretimimizin artmasında dayanıklı tüketim malı üretimindeki artış belirleyici olmuştur. Bu durum hem ülke içinde hem de ihracat pazarlarımızda koşulların iyileşmeye başladığının, yatırımcıların geleceğe daha güvenli baktıklarının işaretidir? Şeklinde konuştu. Büyükhatipoğlu, Ürün Güvenliği Haftası kapsamında Vatandaşların ürün güvenliği konusunda bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi amacıyla ülke genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi. Konuşmaların ardından düzenlenen plaket töreninde, Makine ve Kimya Endüstrisi Silah Fabrikası Müdürü Derviş Mehmet Ocakçıoğlu´na, Vali Yardımcısı Osman Akbaş tarafından plaket verildi. İki oturum da yapılacak panelin birinci oturumu Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Güvenliği ve Denetimi Uzmanı Gamze Gürbıyık´ın sunumu ile sona erdi. İkinci oturumda da, ?Asansörlerde Periyodik Kontrol? ve ?Üretim Reform Paketi? konulu sunumlar yapıldı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli