Anahtar Kelimeler: imza önemli

?E-imza çok önemli?

?E-imza çok önemli?

?E-imza çok önemli?

Çalışmayı anlattı

E- İmza TR Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, Ülkemizde elektronik imza uygulamaları ile bir takım aksayan ve amacının dışına çıkmış süreçler dijital ortamda usulüne uygun şekle getirilmeye çalışıldığını dile getirdi.

ELEKTRONİK İMZA

E- İmza TR Yönetim Kurulu Başkanı Kılıç, bilindiği gibi her geçen gün elektronik imza ve elektronik imza uygulamaları ülkemizde yeni projeler ile karşımıza çıkmakta olduğunu söyleyerek; ?Kamuda ve özel sektörde bürokrasiyi azaltan, iş süreçlerini iyileştiren, güvenlik ve güvenilirliği artıran uygulamaların da artacağı aşikardır. Ülkemizde elektronik imza uygulamaları ile bir takım aksayan ve amacının dışına çıkmış süreçler dijital ortamda usulüne uygun şekle getirilmeye çalışılmaktadır. Çalınan şifreler, kullanıcı adları süreçlerin usulsüz yapılmasına neden olmakta ve bu suiistimallerin önüne geçmek için de güvenilir elektronik imzalara ihtiyaç doğmaktadır?

GÜVENLİ ELEKTRONİK İMZA

Kılıç  ?Basında da sıkça söz edilen hekimlerin şifreleri ile reçete yazılması, konuya hakim olmayan insanların ilaç yazması gibi nedenler ile SGK duyurusu ile Ocak 2016 da başlaması planlanan ?Güvenli Elektronik İmza? uygulaması dijital ortamlarda artık güvenliğin, kimlik tespitinin, verinin doğruluğunun ne kadar önemli olduğunun ve bunu sağlamak için elektronik imza altyapılarının kullanılması gerekliliğini bir kez daha ortaya koymuştur. Halihazırda sadece doktor şifresi ile giriş yapılabilen sistemler artık elektronik imza ile kontrol edilerek, yasal zeminde tüm sorumluluk imza sahibine ait olmuş ve elektronik imza yasası gereği inkar edilemez özellik kazanmıştır. Bu durumunda şifre paylaşımı, elektronik imza paylaşımı gibi usulsüzlüklerin önüne geçeceğine inanıyorum?

SONUÇLARI ÖNEMLİ

Yaşanılan bu geçiş süreci belirttiğim gibi Ocak 2016 da hayata geçirilmesi için duyurulmuş lakin, altyapı hazırlığı için süre yetmediğini belirten Kılıç, ? Bu nedenler elektronik imza kullanımına uygum sağlayamayan sistemleri kullanan doktorlarımız için süre 1 Nisan 2016 ya ertelenmiştir. Bu süre içerisinde hazırlıklarını tamamlayamayan kurumlar için artık hekim şifresi ile işlem yapılması mümkün olmayacaktır. Kendim ve firmam adına bu süreçte, yazılım firmalarına elektronik imza altyapısına geçiş çalışmalarında tüm özveriyi göstermiş olduğumuzu belirtmek isterim. Bu ve bunun gibi projoler için de yaklaşımımızın aynı olacaktır. Ülkemiz bilgi çağında her geçen gün bir kamu hizmetini dijital ortamlara taşımakta ve bu platformlarda güvenliğin, işlem yapan kişilerin gerçekten o kişi olduğunun ve verilerin bütünlüğünün korunmasının önemini ve doğuracağı sonuçları biliyor ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz? dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli