Anahtar Kelimeler: Eğitim alan çiftçilere belge

Eğitim alan çiftçilere belge

Eğitim alan çiftçilere belge

Eğitim alan çiftçilere belge

Sertifika töreni yapıldı

Bitki Koruma ürünlerinin önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri hakkındaki yönetmeliği kapsamında eğitim alan çiftçiler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TÖREN DÜZENLENDİ

Resmi Gazete´de yayımlanan ve 1 Şubat 2015 tarihi itibariyle yürürlüğe giren ?Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki Yönetmeliği? kapsamında ilimizde eğitim alan çiftçiler, düzenlenen törenle ödüllendirildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Recep Kırbaş, ?Gıda güvenilirliği konusunda dikkat çekerek insanların ekip biçtiklerini değil, hastalık ve zararlılardan arta kalanları hasat ederler. Bu nedenle zirai mücadele çok önemlidir? dedi.

ETKİLERİ AZALTICI YÖNTEMLER

Kırbaş, ?Ancak, çiftçilerimiz tarafından kolay olduğu için çok tercih edilen kimyasal mücadeleyi tek çözüm olarak kabul etmek oldukça yanlıştır. Özellikle son yıllarda mücadeleler de kullanılan bu kimyasalların insan sağlığına, çevreye ve doğal dengeye olan yan etkileri anlaşıldıkça bu etkileri azaltıcı yöntemler üzerine çalışmalar başlatılmıştır. Bu konuda bakanlığımızda pek çok düzenlemeler getirmiştir. Bitki koruma ürünlerinin reçete ile satılması, bitkisel üretimde kullanılan kimyasalların önerilmesi, uygulanması ve kayıt işlemleri yönetmeliği ile hasat öncesi pestisit denetimi bunlardan bazılarıdır.

306 BİN HEKTAR EKİLEBİLEN ALAN

?İnsan hayatı ve sağlığı için çok büyük önem arz eden güvenilir gıdanın temini doğru ilacın doğru zaman ve dozda kullanıldığı, son ilaçlama ile hasat arasında geçmesi gereken süreye dikkat edilmesi gerektiği belirtilmiştir. İlimizde 306 bin hektar ekilebilen alan var. Nadas dışında 190 bin ha alan var bu alanların yaklaşık 165 bin ha hububat, 13 bin ha ayçiçeği, 4 bin ha nohut ve iki bin da bağ ve bin ha meyve ekilişi bulunmaktadır? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false