?Eğitim başarısı öğretmen başarısıyla gelir?

?Eğitim başarısı öğretmen başarısıyla gelir?

?Eğitim başarısı öğretmen başarısıyla gelir?

Öğretmenlik mesleği anlatıldı

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Latif Beyreli, Kırıkkale Üniversitesinde ?Yeni Yaklaşımlar Işığında Öğretmenlik Mesleği´ konulu konferans verdi. Nurettin Topçu Konferans Salonundaki etkinliğe akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

KONFERANS DÜZENLENDİ

Tarihi insanlık kadar öğretmenlik mesleğinin zaman geçtikçe yeni  kavramlarla tanıştığını belirten Doç. Dr. Latif Beyreli, ?Seksenli yıllarda öğretmen; bilen, bildiğini aktaran, aktardığını geri isteyen olarak tanımlanıyordu. Biraz daha eskiye gittiğimizde, bilgiye ulaşma araçlarının kısıtlı olduğu zamanlarda öğretmen bilginin tek kaynağıydı. Ancak günümüzde yeni bilgi ve iletişim teknolojileriyle birlikte kaynaklar çoğaldı ve öğretmenlere yeni sorumluluklar yüklendi. Eğitim öğretimde sınıf yönetimi kavramı ortaya çıktı. Eskiden bizler başka bilgi kaynağımız olmadığı için öğretmeni dinlemek zorundaydık. Günümüzde öğrenci, öğretmeni dinlemese de o bilgiye ulaşabiliyor. Sınıf yönetimi kavramıyla birlikte tükenmişlik sendromu kavramı çıktı. Sınıfı yönetemeyince, kendinize güven ve saygınız kalmayınca bu durum ortaya çıkıyor. Bunu yaşamamak için işinize ve kendinize saygı duyacaksınız çünkü hangi iş olursa olsun, işine saygı göstermeyen başkasından saygı görmez. Bunları 30 yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum? dedi.

CEVHERİ İŞLEYEN ÜLKELER

PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) direktörü Andreas Schleicher´in ?Bir ülkede eğitimin kalitesi o ülkedeki öğretmenlerin kalitesinden fazla olamaz´  sözüne atıf yapan Doç. Dr. Beyreli, ?Dört dörtlük sınıflar yapabilirsiniz, dünyanın en iyi eğitim programlarını uygulayabilirsiniz ama öğretmen kaliteniz onu karşılayacak güçte değilse kaliteniz öğretmenleriniz seviyesinde kalır. Eğitim başarısı öğretmen başarısıyla gelir. Ülkemizde ve dünyada öğretmenlik mesleği orta ve orta altı gelir grubundakilerin tercih ettiği bir meslektir. Önemli olan ülkenin en zeki öğrencilerini öğretmenlik mesleğine yönlendirmektir. Bu mesleğin itibarı ve gelişimi bununla mümkündür. İnsan kalitesi her yerde aynıdır. Önemli olan bu cevheri işlemektir. Bu cevheri işleyen ülkeler dünyayı parmaklarının ucunda çevirmektedir? dedi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Doç. Dr. Latif Beyreli konuşmasında PISA sınavlarına göre başarı derecemiz, dünyada ve ülkemizde öğretmenlik mesleğine gösterilen ilgi ve saygı, eğitim sistemimiz, profesyonel öğretmenlik okullarının dünyada ve ülkemizdeki geçmişi konularına da yer verdi.Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Salim Pilav,  Doç. Dr. Latif Beyreli´ye plaket takdim etti. Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Gültekin´in Doç. Dr. Beyreli´ ye katılım belgesi takdim etmesi ve fotoğraf çekimiyle program sona erdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli