?Eğitim-Öğretim yılı hayırlara vesile olsun?

?Eğitim-Öğretim yılı  hayırlara vesile olsun?

?Eğitim-Öğretim yılı hayırlara vesile olsun?

?Sözleşme ve mülakat uyarısı!?

Kırıkkale Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak eğitim kurumlarının açılması dolayısıyla açıklama yaptı.

KARABACAK UYARDI

Karabacak yaptığı açıklamada, ? 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı başlıyor. Türk Eğitim-Sen olarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılının hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; tüm öğretmenlerimize, akademisyenlerimize, eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz? diye konuştu. Okulların açılmasının ardından Kırıkkale Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı A. Yücel Karabacak eğitim kurumlarının açılması dolayısıyla açıklama yaptı. Karabacak yaptığı açıklamada, ?Bu minvalde; yeni eğitim-öğretim yılına adım atarken başta Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden, YÖK´ten ve Rektörlerden talebimiz; sendikamızın dile getirdiği eksikliklere, yanlışlıklara kulak kabartmaları, taleplerimizi dikkate almalarıdır. Bu eğitimin geleceği, çocuklarımızın, eğitim çalışanlarının huzur ve mutluluğu,  kaliteli, verimli bir eğitimin sağlanması için çok önemlidir? şeklinde konuştu.

KARŞI ÇIKIYORUZ!

?Türk Eğitim-Sen sözleşmeli ve mülakatla öğretmen alımına karşı çıkmaktadır. Açtığımız davanın lehimize çıkmasını umut ediyoruz? diyen Karabacak, ?Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı KHK yayınlayarak yeniden sözleşmeli öğretmenliği getirdi. 2011 yılının Haziran ayında kaldırılan sözleşmeli öğretmenliğin geri getirilmesi, bu öğretmenlerin alımının mülakat ile yapılması eğitim camiasında infial yarattı. Türk Eğitim-Sen olarak dün de söyledik, bugün de söylüyoruz, yarın da söyleyeceğiz; öğretmenlerin mülakat ile sözleşmeli olarak atanmasını doğru bulmuyoruz. Sözleşmeli ve mülakat sistemi ne doğuda ve mahrumiyet bölgelerinde öğretmen tutmanın yoludur, ne de Fetö ya da diğer bölücü örgütlere üye insanları tespit edebilmenin yoludur.

YETERLİ MİDİR?

Öğretmenler çok sıkı bir güvenlik taramasından geçirildikten sonra KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu olarak atanmalıdır. Zira doğuda, mahrumiyet bölgelerinde öğretmen tutmanın yolu bellidir. Siz öğretmenlere zorunlu hizmet tazminatı ödeyin, bakın bakalım o bölgelerde öğretmen açığı kalıyor mu? Yine amaç, öğretmenlerin performanslarını ölçmek ise, o halde neden kadroya alınmaları için 4 yıl boyunca bekleyeceklerdir? Zaten öğretmenler 1 yıllık bir performans sürecinin ardından kadroya alınmaktadır. 1 yıllık süre,  performansın belirlenmesi için yeterli değil midir?? dedi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false