Eğitim ve Tarih Müzemiz açıldı

Eğitim ve Tarih Müzemiz açıldı

Eğitim ve Tarih Müzemiz açıldı

Güzel bir çalışma

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin hazırladığı ?İl Eğitim Tarihi Müzesi? projesi kapsamında, düzenlenen törenle Yeşil Vadi Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk müze açıldı.

KIRIKKALE´DE İLK OLDU

Açılıştan sonra Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ?Kırıkkale de ilk defa kültürümüze, tarihimize dair böyle bir çalışma yapmaktan dolayı gururluyuz, mutluyuz. Çünkü ilk defa bir müze ilimize öğrencilerimize, velilerimize aslında bütün vatandaşlarımıza kazandırıldı. Eğitim öğretimin yanında müze kültürünü ilimizde öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz. Bu projeyle müzede uyulması gereken kuralları, müze bilinci gibi konuları öğrencilerimize sosyal bir etkinlik olarak kazandıracağız? dedi.

ANLAMLI AÇILIŞ OLDU

Böyle bir müzenin anlamlı bir günde 24 Kasım´da öğretmenler gününde açılmasının da farklı bir anlam taşıdığını belirten Çetin konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Yeşil Vadi Musa Saydam Mesleki ve Teknik Lisesi´nin 160 m²´lik alanına kurduğumuz bu müze 130´dan fazla envanteri içerisinde barındırıyor. Müzemizi oluştururken, birçok müzeyi inceledik ve öğrencilerimizin sevebileceği bir müze oluşturduk. Müzemiz bir sinevizyon ve bir müze odası olmak üzere iki bölümden oluşuyor. İl Eğitim Tarihi müzesi ile öğrencimizi her hafta buraya ziyaret etmelerini sağlayacağız. Sinevizyon odasında Kırıkkale´nin tarihini, kültürünü öğrenecekler ardından da müze odasına geçerek, eğitimde 100 yıllık eski eserleri görme şansı bulacaklar.

AÇILIŞI YAPILDI

Özellikle gecelerini gündüzlerine katarak müzemizin kurulması, envanterlerin seçimi ve tespit edilmesi aşamasında yoğun tempo ile çalışan Ar-Ge birimi Şube Müdürü Hatice Şap´a ve Ar-Ge Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ve Ekip üyesi Melike Sevde Kaplan´a, envanterlerin toplanmasında emeği olan okul idareci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.? Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve okullarımızdan öğretmen ve idareciler katıldı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli