Anahtar Kelimeler: EĞİTİM YILINA HAZIRIZ

?EĞİTİM YILINA HAZIRIZ?

?EĞİTİM YILINA HAZIRIZ?

?EĞİTİM YILINA HAZIRIZ?

Vali´den yeni dönem mesajı

 

 

KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz başkanlığında 2017-2018 eğitim öğretim yılı okul güvenliği ve hazırlık çalışmaları yapıldı. Toplantıda tüm ayrıntılar ele alınırken, ´eğitim yılına hazırız´ mesajı verildi.

 

TOPLANTI YAPILDI

Valilik Konferans Salonu´nda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, İl Jandarma Komutanı J.Alb.İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Müdürleri, Okul Müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile okul aile birliği başkanları katıldı. Toplantının açılışında, Kırıkkale´de uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar ve alınan güvenlik tedbirlerine ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü´nce bir sunum yapıldı.

 

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Toplantı ile amacının önümüzdeki hafta başlayacak eğitim-öğretim yılı nedeniyle, ilde güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla yapılması gerekenlerin ele alınacağını belirten Vali Haktankaçmaz, ?Bütün Türkiye´de bu çerçevede faaliyetler yürütülüyor. Kırıkkale olarak biz bu konuda esasında iyi bir durumdayız. Güvenli eğitim dediğimiz zaman bunun alt başlıkları var. Tabi ki uyuşturucu da güvenli eğitim başlığı altında bir alt başlık. Çok büyük tahribatlar yarattığı ve zararları olduğu için üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Bu nedenle toplantı öncesi bir kez daha o hususta sizlere bilgilendirme yapıldı" dedi.

 

GÜVENLİ EĞİTİM

Vali Haktankaçmaz, ?Güvenli eğitim denildiğinde uyuşturucudan başlayıp servis araçlarının güvenliği, okul kantinlerinde satılan yiyecek ve içeceklerin hijyen koşullarına uygunluğu, ortak kullanım alanlarının temizliği, öğrencilerin serbest zamanlarını değerlendirdikleri internet kafeler, oyun alanlarının denetimi, çocuklara temas etmemesi gereken insanların, kişilerin uzak tutulmasına kadar çok geniş bir yelpazeyi içerisinde barındırdığını belirtti. Haktankaçmaz, "Bu saydığım başlıklarla beraber düşünüldüğünde bu iş sadece Emniyetin, Jandarmanın, Sağlık Müdürlüğünün, Milli Eğitim Müdürlüğünün işi değil. Belediye, Gıda Tarım Müdürlüğü, Müftülük, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile bütün bunların işbirliği ve bunların yanına ekleyebileceğimiz başka kurumların birlikte çalışma yapması gereken bir alan" diye konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false