Anahtar Kelimeler: altından destek utanç verici

?El altından destek utanç verici?

?El altından destek utanç verici?

?El altından destek utanç verici?

Can, tepki gösterdi!

Avusturya´nın başkenti Viyana´da yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) Parlamenterler Asamblesi toplantısına gözlemci üye olarak katılan (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, teröre destek veren ülkelere tepki gösterdi. Can ?Beni rahatsız etmeyen terör bir başka ülkeyi rahatsız ediyor diye sesiz kalmak hatta el altından desteklemek utanılacak bir vaziyettir? diye konuştu.

57 ÜLKEDEN 300 PARLAMENTER

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı(AGİT) Parlamenterler Asamblesi toplantısı, AGİT üyesi 57 ülkeden yaklaşık 300 parlamenterin katılımıyla Avusturya´nın başkenti Viyana´da yapıldı. Toplantıya gözlemci üye olarak katılan Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can teröre dikkat çekti. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan Can, Avusturya  temsilcisinin  90  bin  mülteci  onay etmelerini bir övünç kaynağı olarak sunduğunu ifade etti. Ülkemizin 2 milyon 650 bin Suriyeli sığınmacıya kapılarını açtığını ve tahmini 10 milyar avroya yakın para harcadığını kaydeden Can, Ülkemizin mültecilere karşı açık kapı politikası seyrettiğini aktardı. Avrupa´nın teröre karşı başka yaklaşımlarını da eleştiren Can, ?Terör insanlığın baş belasıdır. Terör tüm dünya için , tüm insaniyet için baş belasıdır ama beni rahatsız etmeyen terör bir başka ülkeyi rahatsız ediyor diye sesiz kalmak hatta el altından desteklemek utanılacak bir vaziyettir? ifadesini kullandı.

TERÖRÜN ÜZERİNE GİTMELİYİZ

PKK, PYD ve YPG uzantısı terör örgütünün Ankara´da katliam gerçekleştirdiğini söyleyen Can, terör örgütü destekçilerinin Avrupa sokaklarında Türkiye aleyhine propaganda yapmalarının engellenmesi gerektiğini kaydetti. Bütün dünya ülkelerinin terör karşısında el birliği yapmasını isteyen Can, şöyle devam etti: ?Bu (terör) sadece Türkiye´yi tehdit ediyor diye kenarda kalmak, ülke dinamikleri içerisinde onların uzantılarına destek olmak ya da görmezden gelmek doğru bir tutum değildir diye düşünüyorum. Allah göstermesin terör bir gün döner onları da vurabilir. Bu manada bütün ülkeler, birlik ve beraberlik içinde terörün üzerine gitmek durumundayız. Terörün uzantılarını da kendi ülkelerinde barındırmamaları gerektiğini düşünüyorum.? BDP´li vekillerin, Ankara´daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin taziyesine gitmelerinin kabul edilemez olduğunu belirten Can, ?Bu açıkça teröre destektir, suçtur. Onları kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, hukuk devletinde gereken yapılacaktır? diye konuştu.

KRİZİN SEBEBİ RUSYA

Toplantıda konuşan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Asamblesi Başkanı llkka Kanerva, AGİT´in mülteci meselesini çözmek için daha çok birşeyler yapması gerektiğini ifade etti. Üye ülkelerin mülteci kriziyle karşı karşıya kaldığını belirten Kanerva, problemin çözümü için geniş bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti. Kanerva, "İnanıyorum ki AGİT, mülteci meselesini çözmek için daha çok birşeyler yapabilir ve yapmalıdır? diye konuştu. Kriz sebebiyle Rusya´yı suçlayan Kanerva, son zamanda ateşkese nazaran çatışmaların aynı ritimde devam etmesinden kaygı duyduğun aktardı. Minsk Anlaşmasının uygulanmasını İsteyen Kanerva, ateşkesin uygulanması, başka savaşçıların, silahların çekilmesi ve anayasal reformların inşa edilmesi çağrısında bulundu . Kanerva," Tüm taraflar, bilhassa Rusya destekli yasaya aykırı ayrılıkçılar, Minsk Sözleşmesini ertelemeyi durdurun ve karşılıklı anlaşılan adımları yerine getirmeye anında başlayın? sözlerine yer verdi.

RUSYA-UKRAYNA GERGİNLİĞİ

Toplantıda Rusya ile Ukrayna temsilcisi arasında polemik yaşandı. Ukrayna Delegasyon Başkanı Artur Gerasymov, Ukrayna´daki krizin arkasında Rusya´nın olduğunu , Rusya´nın teröristleri desteklediğini ifade etti. Rusya Delegasyon Başkanı ve Hükümet Duması Başkanı Sergey Naryshkin, Rusya´nın yalnızca Ukrayna içerisindeki vatandaşlarına beşeri destek yaptığını ileri sürdü.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false