Anahtar Kelimeler: Emekliler açlık sınırında

Emekliler açlık sınırında!

Emekliler açlık sınırında!

Emekliler açlık sınırında!

Emekli isyan etti!

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi üyeleri "Emekliler Günü" dolayısıyla etkinlik düzenledi.

EMEKLİ ETKİNLİĞİ

Türkiye Emekliler Derneği  Kırıkkale Şubesi üyeleri "Emekliler Günü" dolayısıyla etkinlik düzenledi. Hüseyin Kahya Parkı´nda düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Başkan  Zekeriya Aytekin, büyük bir çoğunluğu yoksulluk ve açlık sınırının altında kalan gelir düzeyleri ile yaşam mücadelesi veren emeklilerin çözüm bekleyen bir çok sorunu olduğunu söyledi.

EMEKLİYİ ANLATTILAR

Hayatta hiç yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplamalarının kendileri için adil olmayan sonuçlar doğurduğuna değinen Aytekin şunları dile getirdi:  "Yaşları itibari ile sağlık kuruluşlarına en çok başvuran kesim olan emekli topluluğumuzdan sağlıkta katkı payı alınmaması talebimiz ve çözüm beklemektedir. Dar gelirli kesimimiz sağlık sorunları nedeni ile sıkça hastanelere başvurduğundan katkı payları bütçelerinde ciddi bir kalem oluşturmaktadır. Emekliye verilen zamların yüzdeli değil seyyanen verilmesi, hastane katkı payları ve ilaç katkı paylarının kaldırılması gerekiyor. Eksik kalan intibak yasasının yeniden gözden geçirilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmelidir."

TALEPLERDEN BAHSEDİLDİ

Türkiye Emekliler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Türkiye´de emeklilerin zor şartlarda yaşadıklarına dikkat çekti.  Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk´ün emekliliğe ayrıldığı 30 Haziran 1927 tarihi her yıl ülke genelinde Emekliler Günü olarak kutlanmakta. Emekliler Günü çerçevesinde Türkiye Emekliler Derneği tarafından Kırıkkale´de halk genelinde İhtiyarlar Parkı olarak da bilinen Hüseyin Kahya Parkı´nda bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada emeklilerin güncel problemleri ve taleplerinden bahsedildi.

AÇLIK SINIRINDALAR

Emekliliğin ve emeklilerin her zaman var olacağını dile getiren TÜED Kırıkkale Şubesi Başkanı Zekeriya Aytekin, "Bir emekli gider on emekli gelir, on emekli gider bin emekli gelir. Emekliler ülkemizde tükenmeyecek büyük bir sınıftır. Türkiye´de emekli profilini şöyle gösterebiliriz. Ülkemizde 12 milyon emekli yaşamaktadır, aileleriyle beraber bu 25 milyona tekabül eder. Ülkemizin üçte birini onurlu insanlar olan emekliler temsil ediyor. Yapılan istatistiklere göre 12 milyon emeklinin yüzde 85´i açlık sınırının altında maaş almaktadırlar, yüzde 15´i ise yoksulluk sınırının altında maaş almaktadırlar. Ülkemizde açlık sınırı 1750 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 500 lira. Yoksulluk sınırındaki maaşı hayal bile edemiyoruz. En düşük emekli taban aylığı 1034 lira biz diyoruz ki asgari ücret 1404 lira, en düşük emekli taban aylığı 1404 lira olsun diyoruz. Tutun ki 1404 lirada açlık sınırının altında" dedi.

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli