Anahtar Kelimeler: Emekliler umut bekliyor

?Emekliler umut bekliyor?

?Emekliler umut bekliyor?

?Emekliler umut bekliyor?

Talepler iletildi

Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte kurulan 65´inci Hükümetin kurulması ile birlikte açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, hükümetten mutlu haber beklediklerini söyleyerek, ?Ülkemiz genelindeki 11 milyon emekli şu günlerde gelecek mutlu bir haberi bekliyor? dedi.

?TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ?

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de bulunan emeklilerin gözü Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte kurulan 65. Hükümete çevrildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, ? 64. Hükümetin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından emeklinin talebi doğrultusunda vermiş olduğu sözlerin yeni hükümet döneminde de takipçisi olacağız inanıyoruz? ifadesinde bulundu.

ORTAK HAREKET EDİLİYOR

Başbakan Binali Yıldırım´ın hükümet programına emeklilerin sorunlarını koymak suretiyle çalışma gerçekleştirmesi temennisinde bulunan Aytekin, ?Biz Emekliler taleplerimizden önce ülkemizin en önemli sorunu olan Terör ülkemizin ve milletimizin huzurunu bozmakta Asker polis sivil vatandaşlarımızın hayatlarını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duymaktayız. Türkiye Emekliler Derneği teröre karşı duruş sergilemek için toplumun tüm kesimlerini ortak hareket etmeye davet etmektedir.?

ARTIŞLAR DAHA ADİL OLACAK

Ortak değerleri olan ve asırlar boyunca birlikte yaşayan insanlarımızı bölmeye ve ayrıştırmaya yönelik iç ve dış güçlerin çabaları boşadır. Ülkemizin birlik ve beraberliği huzuru her şeyin önündedir. Yeni hükümetten taleplerimizi şöyle sıralayabiliriz. İntibak sorunu gerçek anlamda çözülememiştir. 2000 sonrası haksızlığa uğrayan emeklilerimize de intibak hakkı tanınmalıdır. Derneğimizin karşı çıktığı enflasyon artışları haksızlık yaratmakta olup buna karşılık seyyanen artışların daha adil olduğu düşünülmektedir. Ayrıca refahtan pay verilmesi gerekmektedir.

YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ

?2002_2006 ve 2008 yıllarındaki zam farkları ödenmelidir. Enflasyondan doğan alacaklarımız ise AİHM taşınmıştır. Bu alacaklarımız yargı süreci beklemeden emeklimize ödenmesi gerekmektedir. Vergi iadesi karşılığı getirilen ek ödeme oranları yükseltilmelidir. Gündemde tutulan promosyon S.S.K ve Bağ kur emeklilerine de Başbakanlık genelgesiyle yürürlüğe sokulmalıdır. Emekliye de sendika hakkı tanınmalı çağdaş demokrasiler de olduğu gibi toplu sözleşme yapılabilmelidir.?

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

?Emekliden muayene katkı payı reçete payı ve ilaç fark ücretleri alınmaması sağlanmalıdır. Devlet dairelerinde ve sağlık kuruluşlarında Emeklilerimize pozitif ayrımcılık uygulanmalıdır. Emeklilerin ev sahibi olması için Türkiye genelinde yürütülen TÜED/TOKİ Projesinin hayata geçirilmesi büyük önem arz etmektedir. Yukarıda maddeler halinde belirttiğimiz emeklinin beklentilerini yeni hükümetimiz yeni Başbakanımızdan talep etmekteyiz, umuyoruz ve diliyoruz ki bu sorunlarımız çözüldüğü zaman en mutlu emeklilerimiz olacaktır? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false