?Emeklilerin geliriyle ilgili uydurma haberler yapılıyor?

?Emeklilerin geliriyle ilgili  uydurma haberler yapılıyor?

?Emeklilerin geliriyle ilgili uydurma haberler yapılıyor?

Aytekin uyarıda bulundu

Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin, ?Emeklilerin sorunları ve aylık hesaplamalarıyla ilgili gazete ve televizyonlarda yer alan haberlerin bir kısmı gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır? dedi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Aytekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Emeklilerin sorunları ve aylık hesaplamalarıyla ilgili gazete ve televizyonlarda yer alan haberlerin bir kısmı gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır. Bu haberlere itibar edilmemesi ve gerçeğin öğrenilmesi için derneğimizin açıklamalarına kulak verilmesi gereğine inanmaktayız. Türkiye Emekliler Derneği temsil ettiği emeklilerin sorunlarını diyalog yoluyla çözmeyi temel görev saymaktadır. Sosyal güvenlik alanında yapılması gereken değişiklik taleplerimizi gerekçeleriyle birlikte yetkili makamlara sunduk. 2000 öncesi Emeklilerimize intibak yapılmış ve 1 Ocak 2013 itibariyle emekli aylıklarındaki eşitsizlikler giderilmiştir.?

EMEKLİYE EV PROJESİ

?İntibakın çözümü için yargı yoluna da gidilmiştir. En yüksel yargı kurumu olan Anayasa mahkemesi ne yapılan başvuruda intibak talebiyle ilgili verilen kararda bu sorunun çözüm yerinin yasama olduğuna dikkat çekilmiştir. 2018 yılında bu sorunun daha fazla büyümeden çözüme kavuşturulması için hükümetimize büyük görev düşmektedir. Derneğimizin altın projesi olan evsiz emekliye ev projesi hayata geçmiş olup tespit etmiş olduğumuz arsa üzerinde evlerin temeli atılarak yoğun bir çalışma içerisine girilmiştir. Bu aşamada derneğimize yoğun bir şekilde ev talebinde bulunulmuştur. Dernek olarak sorunlarımızı ısrarla sürdürmeye devam edeceğiz önceliklerimiz arasında vergi iadesi karşılığı getirilen ek ödemenin yüzde 4´ten yüzde 8´e getirilmesinin yanı sıra sağlıkta katılım paylarının alınmaması ayrıca bayramlarda ikramiye verilmesi ısrarımızı sürdürmekteyiz? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli