Emniyet´ten kurban bayramı tedbirleri

Emniyet´ten kurban bayramı tedbirleri

Emniyet´ten kurban bayramı tedbirleri

Emniyet tedbirini aldı

 

Önümüzdeki hafta idrak edeceğimiz Kurban Bayramı öncesi İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, kent genelinde alınan güvenlik tedbirleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

  

ÖNLEMLER ARTIRILDI

İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, ?Kurban bayramı tatili süresince vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bayramlarını geçirmelerini sağlamak amacı ile uygulanmakta olan tedbirlere ek olarak; vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri, kurban satış alanı, tren garı, otobüs terminali, camiler, mezarlıklar, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri, ana cadde ve güzergahlarda (Zafer Cad., Cumhuriyet Cad., Ankara Cad., Hüseyin Kahya Parkı vb) görev alacak yaya devriyeler ve motorize ekiplerle şüpheli şahıslar ve araçlara gerekli hassasiyet gösterilecek, özellikle de şüphe uyandıran çanta ve paketlere yönelik denetim ve kontroller yapılacaktır? dedi.

 

KURALLARA UYULMALIDIR

İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Özellikle meydana gelebilecek evden hırsızlık, yankesicilik, kapkaç olaylarına karşı gerek sivil gerekse resmi ekiplerimiz cadde ve sokaklarda sık sık ring halinde gezecek, şüpheli ve kimliksiz şahısları kontrol edeceklerdir. Ayrıca, tatil vesilesiyle şehir dışına çıkacak vatandaşlarımız hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olmaları ve kendi üzerlerine düşen önlemleri almaları, yaşadıkları çevreyi iyi gözlemleyip, şüphe çeken yabancılara veya durumlara karşı duyarlı olmaları gerekmektedir.

 

HALKIMIZIN GÜVENLİĞİ

?Görevlilerimiz canlı hayvan satış pazarında vatandaşlarımızın güven içerisinde kurbanlıklarını almalarını sağlamak ve yapılacak alışverişlerde sahte para ve dolandırıcılık olaylarını engellemek amacıyla görev yapacaktır. Bunlara ek olarak çeşitli birimlerimizde çalışan personelimizden de muhtelif cadde ve parklarda yaya devriye görevlendirmesi yapılacaktır. İlimiz, coğrafi konumu itibariyle 43 ilin ulaşım yollarının kesiştiği bir konumda yer almaktadır. 2016 yılı Karayolları 4. Bölge Müdürlüğüne ait sayım verilerine göre normal günlerde; Kırıkkale-Ankara karayolunda 35.500, Kırıkkale-Samsun karayolunda 17.075, Kırıkkale-Kırşehir karayolunda 16.208 araç / gün trafik yoğunluğu olmuştur. Yine PTS verilerine göre 2017 yılı beş günlük Ramazan Bayramı tatili süresince ilimiz karayollarından toplam 555.611 araç geçiş yapmıştır.?



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false