Engelli gençlere asker kınası yakıldı

Engelli gençlere asker kınası yakıldı

Engelli gençlere asker kınası yakıldı

Duygusal anlar yaşandı

KIRIKKALE Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu´nda askerlik çağına gelen engelli gençler için temsili askerlik öncesinde aileleri ile birlikte düzenlenen asker uğurlama töreninde hem eğlendiler, hem de duygu dolu anlar yaşadılar.

GENÇLERE KINA YAKTILAR

KIRIKKALE Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu´nda askerlik çağına gelen engelli gençler için temsili askerlik öncesinde aileleri ile birlikte düzenlenen asker uğurlama töreninde hem eğlendiler, hem de duygu dolu anlar yaşadılar. Asker kınası yakılan gençler, öğretmenleri ve velileriyle birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekip eğlendiler. Gençler,  Ankara oyun havası eşliğinde coşkuyla oynayıp, eğlendiler. Temsili olarak teskere alacak engelli gençlere okul bahçesinde asker kınası yakıldı. Duygusal anların yaşandığı kına merasiminde engelli gençlerin anne ve babaları ile öğretmenleri göz yaşlarını tutamadılar.

BİRLİKTE HALAY ÇEKTİLER

Törende bir konuşma yapan  Kırıkkale Mehmet Isıtan Özel Eğitim Okulu Müdür Yardımcısı Semanur Ünal, 12 ay askerlik yapmanın her Türk gencinin boynunun borcu olduğunu belirterek, "bugün askere uğurladığımız çocuklarımız, 12 ay değil de bir gün askeri üniforma giyineceklerdir. Önemli olanın vatan, bayrak, millet bilincini kazanmış fertler olarak vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması için canını dahi seve seve verebilme bilincinin kazandırıldığı çocuklar yetiştirilmiş olmasıdır" dedi. Törende yapılan dua sonrası kesilen pastanın ikramı ile birlikte davul-zurna eşliğinde oyunlar oynandı. Engelli gençlerin ellerine kına yakılırken, aileleri ve öğretmenleri eşliğinde dans edip halay çektiler.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false