Anahtar Kelimeler: Engelliler emanetimiz

?Engelliler emanetimiz?

?Engelliler emanetimiz?

?Engelliler emanetimiz?

 

Engellilere ziyaret

Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz, ilçelerinde bulunan engellilerin sorunlarını çözmek için çalışmalar yapıldığını söyledi. Önceden ailelerin engelli çocuklarını kimse görmesin diye toplumdan gizlediğini belirten Yıldız,  devletin engelli bireylere ve engellilerin ailelerine büyük yardımlar yaptığını ve artık engelli kişilerin toplumla entegre olduğunu kaydetti.

DEVLET BÜYÜK KATKI VERİYOR

Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz beraberinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Osman Türkyılmaz, Dr. Özlem Çolak ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeliyle birlikte ilçede bulunan engelli ailelerini ziyaret etti.  Yılmaz, ilçelerinde bulunan engellilerin sorunlarını çözmek için çalışmalar yapıldığını söyledi. Önceden ailelerin engelli çocuklarını kimse görmesin diye toplumdan gizlediğini belirten Yıldız,  devletin engelli bireylere ve engellilerin ailelerine büyük yardımlar yaptığını ve artık engelli kişilerin toplumla entegre olduğunu kaydetti. Engellilerin artık hayatın her noktasında yer aldığını belirten Yılmaz, gerek sokaklarda, gerek iş ve eğitim hayatında birçok engellinin hayata tutunduğunu ve bu konuda hala önemli çalışmalar yapıldığını bildirdi.

EKSİKLİKLERİMİZ GİDERİLECEK

Bundan 5 -10 yıl sonra engelliler için daha iyi bir yaşam, daha kaliteli bir hizmetin olacağını belirten Yılmaz, her şeyde eksikliklerin olduğu gibi engellilerin yaşam şartlarında da eksiklerin olduğunu ve bu eksiklerin devletin güçlenmesiyle ortadan kalkacağını iddia etti. Sağlıklı her bireyin birer engelli aday olduğunu belirten Yılmaz, önceki yıllarda otizmli çocukların toplum tarafından hastalıklı olarak görüldüğünü, lösemi hastalarının ise bulaşıcı hastalıklı insanlar olarak görüldüğünü belirterek, artık bu davranışların giderek ortadan kalktığını ve farkındalık oluştuğunu ifade etti.  Yılmaz, tüm dikkati engelli bireylerin yaşam şartlarına odakladıklarını belirterek, vatandaşları engelliler konusunda bilinçlendirmek istediklerini ve farkındalık yaratmak için bu ziyareti yaptıklarını söyledi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli