Anahtar Kelimeler: Engelliler için yürüdüler

Engelliler için yürüdüler

Engelliler için yürüdüler

Engelliler için yürüdüler

Farkındalık yapıldı

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, görme engelli vatandaşın bastonunu alıp, bir süre gözlerini kapatarak yürüdü.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

Kırıkkale Valisi Mehmet  İlker Haktankaçmaz,  Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen yürüyüşte, görme engelli vatandaşın bastonunu alıp, bir süre gözlerini kapatarak yürüdü. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen farkındalık yürüyüşüne katılmak için belediye önünde toplanan engelliler, ellerinde dövizler ve pankartlarla Zafer Caddesi´nden, Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe katılan Vali Mehmet  İlker Haktankaçmaz, görme engelli vatandaşın bastonun alarak bir süre gözlerini kapatıp yürüdü. Haktankaçmaz, daha sonra düzenlenen törende yaptığı konuşmada, etkinliklerle toplumda engellilere yönelik farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

VALİ´DEN AÇIKLAMA

Engellilerin hayatın her alanında olması gerektiğini ifade eden Haktankaçmaz, şöyle konuştu: "Amacımız engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara biraz olsun farkındalık oluşturmaktır. Son yıllarda devletimiz engelli vatandaşlarımıza çok güzel destekler veriyor. Her alanda bizler engelli vatandaşlarımızın yanındayız, Belediyemiz de çalışmalarıyla engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Engellilerin yaşamın her alanında olması için çaba göstermemiz gerekiyor. İnşallah bundan sonraki süreçte hem devlet olarak hem de kurumlarımız olarak engellilerimiz için daha iyi standartlar oluşturmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz."

?BİZLER DE VARIZ?

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice  Uğurlu ise engellilerin normal bir hayat sürmelerinin, toplumsal hayata katılımlarının artırılmasının, yaşam standartlarının yükseltilerek toplumda hak ettikleri yeri almalarının aynı zamanda çağdaş toplum anlayışının da bir gereği olduğunu vurguladı. Görme engelli Ayşe Güran da herkesin bir dakikalığına gözünü kapatarak görme engellilerin yaşadığı durumu anlamasını istediğini belirterek, "Bu hayatta bizler de varız. Engelleri aşarak, yaşam mücadelemize devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false