Engelliler İçin Tören Yapıldı

Engelliler İçin Tören Yapıldı

Engelliler İçin Tören Yapıldı

Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı`nda `Engelliler Haftası` nedeniyle 12 engelliye bir günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı.

 

Tören Gerçekleştirildi

Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanlığı`nda `Engelliler Haftası` nedeniyle 12 engelliye bir günlüğüne temsili askerlik yaptırıldı. Hayatlarında ilk kez asker üniforması giyen engelli vatandaşların aileleri duygu dolu anlar yaşadılar. Garnizon Komutanlığı sahasında Kırıkkale ve farklı illerden gelen 12 engelli için yapılan törene Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Emniyet Müdürü Hasan Onar, il müdürleri, askerlerle engellilerin aileleri katıldı.

 

Bir Günlük Asker Oldular

Törende, temsili olarak bir günlük askerlik yapan engelliler adına konuşan Adem Koç, "Tarihi, şan ve şerefle dolu kahramanlık destanları yazan asil Türk milletinin bir ferdi olarak, bugün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Atalarımız, bu topraklar üzerinde hür yaşamak, şeref, namus ve bayrak uğrunda cephede ve cephe gerisinde sivili askeri, genci ihtiyarı, kadını erkeği ile omuz omuza mücadele etmiş, gerektiğinde çekinmeden canını feda etmiştir. Bir kere daha haykırıyoruz ki geçmişte olduğu gibi şimdi, ya da gelecekte aynı değerler uğruna bizler de canımızı feda etmeye hazırız. Bunun bir ifadesi olarak sizlerin huzurunda askerlik yemini ettik" dedi. Daha sonra temsili askerlik yapan engellilerden Yasin Tahan, engelliler adına dönem plaketini yaş kütüğe çaktı.

 

Bu Gurur Size Güç Versin

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ise konuşmasında, "Yürekleri vatan aşkı ile dolu, gönüllü Mehmetçiklerimizin şanlı bayrağımızın gölgesinde Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimiz ve sizlerin huzurunda yemin törenini icra ettiler. Sevgili Mehmetçikler artık sizler `Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır` diyen kahramanlarımızın vatan, bayrak ve millet uğruna savaşarak destanlar yazan yiğitlerimizin ölümden korkmadan, kanlarıyla toprağı sulayan vatandaşlarımızın, atalarımızın evlatları olarak tarih yön veren Türk Milletinin birer askeri oldunuz. Diğer arkadaşlarınızdan farklı olarak askerlik hizmetini gönüllü olarak yaptınız. Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız, havasını teneffüs ettiniz Kısa bir sürede olsa tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" dedi.

 

Yemin Töreni Yapıldı

Temsili askerlik töreninde Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin eden engelliler, yanaşık düzen eğitimi alarak tribünleri selamladılar. Ailelerin gururlu bir o kadar da hüzünlü olduğu temsili askerlik töreninde duygu dolu anlar yaşandı. Daha sonra bir günlük temsili askerliklerini tamamlayan engelliler, tezkerelerini Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı`nın elinden aldı. Engelliler, bu sevinçlerini aileleriyle paylaşıp, hatıra fotoğrafı çektirdiler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli