Anahtar Kelimeler: Engellilerle keyifli bir gün

Engellilerle keyifli bir gün

Engellilerle keyifli bir gün

Engellilerle keyifli bir gün

Şenlik yapıldı

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, tarafından EDES projesi kapsamında organize edilen piknikte Engelli Rehabilitasyon Merkezi ve diğer rehabilitasyon merkezlerinde eğitimi devam yüzlerce engelli vatandaş ve aileleri, gönüllerince bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

PORTEKİZ'DEN GELDİLER

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  tarafından yürütülen Engelliler Destek Programı kapsamında Celal Bayar Parkında bir piknik organize edildi. Pikniğe Kırıkkale Valisi Ali Kolat eşi İlksen Kolat, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Sağlık İl Müdürü Dr Mustafa Uzun, Gençlik Spor İl müdürü Rıfat Ünlü, Ak parti İl Başkanı Mürsel Akçay il müdürleri ilimizde engelli öğrencilere eğitim veren Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Mehmet Işıtan Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okullarını öğrencileri velileri ile EDES Projesi Proje ortaklarından ve Portekiz'in Santra Marina şehrinden gelen misafirler katıldı.

ENGELSİZCE YAŞAMAK

Piknik öncesi bir konuşma yapan EDES Projesi Milli Eğitim Proje koordinatörü Neslihan Uluyüz  Engelsiz yaşamak projesi kapsamında toplumun tüm alanında ki engeliler için farkındalık çalışması yaptıklarını belirtti. Uluyüz Toplumsal Bilinç düzeyinin ve duyarlılığını artırılmasını hedefliyoruz. Bu anlamda projemize destek veren yerel ortaklarımıza çok teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

GÜZEL BİR GÜN YAŞANDI

Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptığı konuşmada engelli öğrenciler için verdikleri hizmetleri daha da iyileştireceklerini kaydetti. Çetin, Bugün ilimizde bulunan rehabilitasyon merkezlerindeki engelli kardeşlerimizle bir aradayız. Biz öğrencilerimizin sadece eğitimini değil bu tür sosyal etkinliklerle ailelerin kaynaşmasını sağlamayı hedefledik. Güzel bir geçirmeleri içinde bu tür bir piknik organizasyonu tertip ettik” dedi.

SOKAKTA DEĞİLLER

Piknikte engelli vatandaşlarla teker teker ilgilenerek sohbet eden Vali Ali Kolat törende yaptığı konuşmada sosyal devletin gereğinden biri olan engelli ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmaya büyük önem verdiklerini hükümetin bu anlamda büyük çalışmalara yaptığını belirtti. Vali Kolat Hiçbir engeli vatandaşımız sokakta değil . Ailesi ile birlikte yaşamına devam eden engelli vatandaşlarımız için tüm imkanlarımız seferber ediyoruz. Hükümetimiz güzel çalışmalar yaptı. Bu çalışmaların devamı içinde her kurumun üzerine düşen sorumluluğu bilmesi gerekiyor. Bu sorumluğu ve görevleri başarı ile yerine getirirsek iyi engelli bireyler için iyi sonuçlar elde  edebiliriz. Bu anlamda yapılan bu güzel piknik organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

OYUNLARLA STRES ATTILAR

Halk oyunları gösterisini ardından engelli çocuklar kendi aralarında ip çekme ve çuval ve yumurta taşıma yarışması yaptılar. Çocuklar için Oyun alanları kurulan piknikte, engelli ailelerinin de çalan parçalara dayanamayarak dans etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Piknikte herhangi bir acil duruma karşı ambulans hazır bekletildi. Pikniğe katılanlara yemek ve içecek ikramı yapıldı. Pikniğe katılan engeli öğrencilerin ve ailelerin oldukça mutlu olduğu gözlerinden okunuyordu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli