Anahtar Kelimeler: Erdoğan talimat verdi

Erdoğan talimat verdi!

Erdoğan talimat verdi!

Erdoğan talimat verdi!

Dersaneleri bu kez kesin kapatın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ´tek ders kursu´ adı altında açılan merdiven altı dershanelerin kapatılması talimatını verdi. Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci kez kaçak dershanecilik yapan kurslara ilişkin denetim ve kapatma operasyonu başlattı.

?KAPATIN? TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir´in oğlu Doğan Ertuğrul Halisdemir´in sınava hazırlık için dershaneden geldiğini söylemesi üzerine merdiven altı dershaneciliğin hala devam ettiğini öğrendi. Sabah´ın haberine göre; Dershanelerin yeniden ailelerin parasını sömürmeye başladığını öğrenen Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı´nı arayarak "Hani kapanmıştı bu dershaneler. Bu kez kesin kapatın bu dershaneleri" diye talimat verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kursların kapatılması için çalışma başlattı.

SÜREÇ BAŞLAYACAK

Tek ders kursu adı altında MEB´den izin alan tüm merkezlerin sınava hazırlık olarak dershanecilik yaptıkları tespit edildi. Ailelerin bu sene kurslara ücretleri ödedikleri ve öğretmenlerle sözleşme yapıldığı için MEB, gelecek yıl için ailelere bu kurslara çocuklarını göndermemeleri duyurusu yapılacak. Merkezlerle ilgili idari işlem yapılarak kapatılma süreci başlatılacak.

KIRIKKALE´DE DURUM NE?

Bilindiği üzere Kırıkkale´de de merdiven altı bir çok dershane bulunuyor. Kimisi tek ders üzerine ders verdiğini söylüyor ancak tüm derslerden resmen dershanecilik yapıyorlar. İsimlerini de dershane yerine ?eğitim merkezi?, ?bilim merkezi?, ?vakıf eğitim kurumu? şeklinde bir üçkağıtla değiştirerek yasağı delmeye çalışıyorlar. Yöneticileri bu riskli yöntemi uyguladıkları için 5 bin liraya yakın maaş alıyor.

YAKINDA OPERASYON VAR!

Hemen her branşta ders veriliyor. Öğretmenlerin de riskli iş nedeniyle 5 bin liradan fazla maaş aldığı ileri sürülüyor. Son dönemlerde bu iş için özellikle vakıf, dernek, STK temsilcilikleri kullanılarak dershanecilik işinin dikkat çekici bir üçkağıt yöntemiyle yapıldığı gözleniyor. Öğrenci başına da 5 bin lira civarında ücret alınıyor. Veliler bu duruma büyük tepki gösteriyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ise bu konuda hiç bir çalışma yapmadığı ve üçkağıt yöntemine adeta göz yumduğu görülüyor. Ancak Cumhurbaşkanlığı´na Kırıkkale´den son dönemde çok sayıda şikayet gittiği belirtiliyor. Dershane adı altında fahiş fiyatlarla öğrenci kaydeden kimi merdivenaltı kuruluşların listesi Cumhurbaşkanlığına iletildi. Çok yakında operasyon bekleniyor.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli