Anahtar Kelimeler: Erkekler daha harcıyor

Erkekler daha çok harcıyor!

Erkekler daha çok harcıyor!

Erkekler daha çok harcıyor!

İşte iller ve rakamları!

Türkiye genelinde yapılan araştırma sonuçlarına göre yıllardır alışılagelen bayanların alışveriş tutkusunu bu yıl erkekler bozdu. Bayanlardan çok alışveriş yapan erkekler, Kırıkkale´de en çok gömlek giymeyi tercih etti.

DAHA FAZLA ALIŞVERİŞ YAPTI

Boyner´in alışveriş uygulaması Hopi, 19-30 Haziran tarihleri arasında erkekler, kadınlardan bir buçuk kat daha fazla alışveriş yaptı, üye başına en çok alışveriş yapan il Uşak olurken sıcak havaların da etkisiyle ülke genelinde bayramın öne çıkan ürünü tişört oldu. Buna göre; 19-30 Haziran tarihlerinde yapılan alışverişlerin istatistiklerinde; erkekler kadınlardan bir buçuk kat daha fazla alışveriş yaptı, üye başına en çok alışveriş yapan il Uşak olurken sıcak havaların da etkisiyle ülke genelinde bayramın öne çıkan ürünü tişört oldu.

CİROYA KATKI DİKKATE ALINDI

Bayram döneminde gerçekleşen alışverişlerde erkekler kadınlara bariz fark attı. Alışveriş yapan erkeklerin sayısı kadınlara oranla 1.5 kat daha fazla (yüzde 50) oldu. Erkeklerin sayısı kadınlardan yüzde 50 fazlayken ciroya katkı dikkate alındığında erkeklerin daha az para harcadığı ortaya çıktı. Bu bayramda da en popüler tatil rotası değişmedi. 4 milyona yakın turisti ağırlayarak haberlere konu olan Bodrum en çok tur/bilet alınan tatil beldesi oldu. Bodrum´u sırasıyla; İçel, Altınoluk, Çeşme ve Side takip etti.

KIRIKKALE VE DİĞER BÖLGELER

Bayram alışverişlerinde il bazında en çok rağbet gösterilen ürünler de il bazında farklılık gösterdi. Trabzon´da en fazla satılan ürün tişört olurken Diyarbakır´ın gözdesi ayakkabıydı. Rize´de ise en çok kemer satıldı. Yozgat ve Kırıkkale´nin tercihi gömlek, Ardahan´ın tercihi ise çorap oldu. Gümüşhane, Bingöl ve Iğdır´da ise en çok pantolon satıldı. Anneler Günü ve Babalar Günü alışveriş istatistiklerini de açıklayan Hopi´nin rakamlarına göre; bu yıl annelere hediye almak için ortalama 384 TL harcandı. Babalar Günü´nde ise bu rakam 298 TL oldu.

EN CÖMERT İL İSTANBUL

Anneler Günü´nde en cömert davranan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Gaziantep olurken hediye almasına rağmen diğer illere göre cimri davranan illerin Kayseri, Antalya ve İçel olduğu ortaya çıktı. Babalar Günü´nün en cömert illeri ise İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa olurken hediye konusunda bütçesini sınırlı tutan iller sırasıyla Afyon, Gaziantep ve Trabzon oldu.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı