Anahtar Kelimeler: Erken seçim

Erken seçim mi var?

Erken seçim mi var?

Erken seçim mi var?

?Araştırılsın? demiş...!

Gündeme bomba gibi düşecek seçim kulisi Erdoğan ´araştırın´ dedi. Ankara´da siyasi kulislerde sık sık konuşulan ?erken seçim´ iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da katıldığı toplantıda yeniden gündem oldu.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

Ankara´da 2019´da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle ilgili kulis kazanı kaynamaya devam ediyor. Muhalif partiler erken seçim isterken AK Parti kanadından ve hükümetten aksi yönde açıklamalar geliyor. En yetkili isimlerin açıklamalarına rağmen ´erken seçim´in Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın da gündeminde olduğu ifade edildi. Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı´nın da AK Parti Kongresi´nin öne alınabileceğini açıklamasının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan´a çevrildi. Erdoğan´ın önceki gün bir grup AK Parti kurmayıyla görüşmesinde, iki konu öncelikli olarak ele alındı: ?Parti kongresinin sonbahar beklenmeden yapılması ve erken seçimin partinin lehine olup olmayacağının araştırılması.?

AVANTAJLI OLABİLİR
Bazı parti kurmayları, erken seçimin doğru bir tercih olabileceğine ilişkin görüşlerin hızla arttığını, bunun karşılığının olup olmadığının en azından araştırılmasının doğru olacağını dile getirdiler. Ekonomideki durağan yapının, Afrin harekâtıyla toplumda oluşan havanın, AB´yle ilişkilerin geliştirilmesine yönelik sürecin avantaj olabileceği, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği savunuldu. Bu toplantıda, Afrin harekâtı sürecinde yaşanacak olumsuz gelişmelerin erken seçim sürecinde beklenenin aksine dezavantaja dönüşebileceğini, seçimlerin normal zamanda yapılmasının daha doğru olacağını savunanlar da oldu.

ERDOĞAN ÖNERİLERİ DİNLEDİ
Erdoğan, bu önerileri itiraz etmeden dinledi. Partinin, rutin olarak yaptıkları araştırmalara ilave olarak, erken seçim konusunda bir çalışma yürüteceği belirtildi.

Partinin, normal takvime göre sonbaharda yapılması gereken büyük kongresinin bu süre beklenmeden yaz başında yapılmasına da sıcak bakıldığı öğrenildi.     Kongre sürecinin ardından, parti yönetiminin ve kabinenin yenilenmesine de kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da NTV´ye yaptığı açıklamada, partinin büyük kongresinin erkene alınabileceğini söyledi. Yazıcı, ?Ana kademenin kongreleri nisanın üçüncü haftasına kadar sarkabilir. Ondan sonra da büyük kongre süreci başlıyor. Bunun en son tarihi Eylül 2018 diyoruz ama belki de sonbahara bırakmayabiliriz? demişti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli