Anahtar Kelimeler: Erken tanı önemlidir

?Erken tanı çok önemlidir?

?Erken tanı çok önemlidir?

?Erken tanı çok önemlidir?

 

Meme kanseri uyarısı

 

İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Dünya Meme Sağlığı Günü´ nedeniyle açıklamalarda bulundu. Güngüneş, meme kanserinin ülkemizde ve dünya kadınlarında en sık görülen kanser türü olduğunu söyledi.

 

 

ORAN MAALESEF YARI YARIYADIR

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürümüz Dr. Feramiş Ender Güngüneş ?Ülkemizde, ortalama her yüz bin kadından 45 ?inde meme kanseri vardır. Gelişmiş ülkelerde meme kanseri hastalarının ilk 5 yıl içinde ölüm oranı %15 iken gelişmekte olan ülkelerde bu oran maalesef yarı yarıyadır. Gelişmiş ülkelerin bu başarısı erken tanı konusunda yeterli olmalarına bağlıdır. Meme kanseri konusunda farkındalığın artmasında 20 yaşından sonra her kadının kendi kendini elle muayenesi oldukça önemlidir. Kendi kendini muayene ve meme kanseri ile ilgili diğer konularda İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki KETEM aracı ile mahallelerde ve bünyemizde hizmet veren Halk Sağlığı binamızda ücretsiz olarak yapılmaktadır.? sözlerinde bulundu.

 

GECİKTİRMEDEN MUAYENE YAPTIRIN

Sözlerini şu şekilde sürdüren İl Sağlık Müdürümüz Doktor Feramiş Ender Güngüneş ?40 yaşından sonra yılda bir defa meme hastalıkları konusunda deneyimli bir hekimin (tercihen genel cerrahın) muayenesi gerekmektedir. Her kadın 40 yaşından 50 yaşına kadar 2 yılda bir ve 50 yaşından sonra da her yıl mamografi çektirmelidir. İlimizde meme ve rahim ağzı kanser taramalarının ücretsiz olarak yapıldığı KETEM Kanser Erken Teşhis ? Tarama ve Eğitim Merkezi´miz, Halk Sağlığı binamızda ve Mobil KETEM Aracımız bünyesinde hizmet vermektedir. Kendi kendine meme muayenesi ve meme hastalıklarıyla ilgili diğer konularda, vatandaşlarımız bağlı bulundukları aile hekimleri ve aile sağlığı personeline çekinmeden başvurabilirler? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli