Anahtar Kelimeler: Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Kanser için önemli bir uyarı!

Halk Sağlığı Müdürlüğü İl Kanser Danışma Komisyonu, Vali Ali Kolat´ın başkanlığında bir araya geldi. 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştiren komisyon, yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Gazeteciler tarafından alınan mamografi cihazının büyük önem taşıdığını belirten Vali Kolat, erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

BİR KANSER HASTASI

Vatandaşların sağlığının korunmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Halk Sağlığı Müdürlüğü, 2016 yılının ilk İl Kanser Danışma Komisyonu toplantısını Vali Ali Kolat´ın başkanlığında gerçekleştirdi. Geçmiş yıllara yönelik çalışmaların anlatıldığı toplantıda konuşan Kolat, ?Kanser giderek artan önemli bir sağlık problemimiz. Toplum sağlığını tehdit eden bir hastalık. Hemen her aileden bir kanseri hastanın çıktığı ve ya vefat ettiğini herkes biliyor? dedi.

ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Daha sonra çalışmaları hakkında bilgiler veren Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, ?Kanser, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemidir. Toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açmaktadır. Kanserin erken teşhisi, tarama ve eğitimle kanser konusunda farkındalık sağlanmasında Kanser Erken Teşhis, tarama ve eğitim merkezleri çok önemli roller üstlenmektedir? şeklinde konuştu.

KANSER TARAMASI YAPILIYOR

Gezici mamografi cihazı hakkında da bilgiler veren Güngüneş, ?Karakeçili, Balışeyh, Keskin, Bahşılı ve merkez Karşıyaka mahallesinde taramalar yapıldı. 350 adet mamografi çekildi. Raporlanan mamografi sayısı 51, normal sonuç sayısı 42, sevk edilen hasta sayısı ise 9. KETEM´de yürütülen kanser taramaları haftalık, aylık ve yıllık olarak Türkiye halk sağlığı kurumu kanser daire başkanlığı bildiriliyor? ifadesinde bulundu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli