Anahtar Kelimeler: Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Erken teşhis hayat kurtarır

Sigara ve kanser uyarısı!

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, sigaranın insan sağlığına verdiği zarar hakkında bilgi verdi. Erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayan Güngüneş, ?Kanser, günümüzün en önemli sağlık sorunlarından birisidir? dedi.

TANI KONABİLMEKTEDİR

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, ?Tanı ve tedavisindeki yenilikler, sağlık kuruluşlarından yararlanma olanaklarının artması, diğer hastalıkların tedavisindeki gelişmeler ve buna bağlı ortalama yaş süresinin uzaması gibi çeşitli nedenlerle kanserin önemi daha da artmakta; her gün daha çok sayıda kanserli hastaya tanı konabilmektedir? dedi.

ÜCRETSİZ TARAMA YAPILIYOR

Güngüneş, ? İlimiz Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ek hizmet binasında faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi´nde  ( KETEM),  30-65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri taraması, 40-69 yaş arası kadınlara meme kanseri taraması 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere kolorektal kanser taraması ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.Ayrıca sigara da kansere neden olduğu kesin olarak bilinen bir maddedir. Sigarayla mücadele kanser kontrolünün önemli bir basamağıdır.?

171 SİGARA BIRAKMA HATTI

?Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ek hizmet binası bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi´nde  ( KETEM)  Sigara Bıraktırma Polikliniği Temmuz 2010 tarihinde hizmet vermeye başlamıştır. Randevu sistemiyle çalışan polikliniğimizde konu ile ilgili eğitim almış hekim ve sağlık çalışanları mevcuttur. Randevu için 171 Sigara Bırakma Hattını arayabilirsiniz? dedi. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli