Anahtar Kelimeler: Eşek sütü arayanlara müjde

Eşek sütü arayanlara müjde!

Eşek sütü arayanlara müjde!

Eşek sütü arayanlara müjde!

O süt burada!

Son zamanlarda şifası ile dikkat çeken eşek sütünü Kırıkkale´de arayanlara müjdeli bir haber geldi. Kırıkkale´de bir işletme eşek sütü üretimine başladı.

KIRIKKALE´DE ÜRETİLİYOR

Şifası ile dikkat çeken ve artık marketlerdeki raflarda yerini almaya başlayan eşek sütüne talep artınca, Kırıkkale´de bir işletme Eşek sütü üretimine başladı. Başta kanser olmak üzere bir çok hastalığın şifasının eşek sütünde olduğu bilimsel onarak anlatılıyor. Ancak Eşek sütünü bulmak mümkün değil. Talep artınca, Eşek sütü üretmek için çiftlikler de kurulmaya başladı. Kırıkkale´de de Süvariler Binicilik Kulübü Eşek sütü üretimine başladı.

TALEP ÇOK OLUYORDU

İşletme sahibi Murat Tanır, ?Son yıllarda Eşek sütünün faydaları dikkat çekici bir hal aldı. Bunları gören bir çok kişi de talepte bulunmaya başladı. Bizim bir at çiftliğimiz var. Bizden Eşek sütü talep edenler oluyordu. Biz de Eşek sütü üretimine karar verdik. Şimdi talepte bulunanlara müjdeli haberi veriyoruz. Kimse Eşek sütü aramasın, bizde mevcut, talepleri karşılamaya çalışıyoruz. Bizimle irtibata geçenlere Eşek sütü temin edebiliriz. Sosyal medyada ve internet üzerinde Süvariler Binicilik Kulübü´nün iletişim bilgilerli bulunmaktadır? dedi.

EŞEK SÜTÜ FAYDALARI

Mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Kansere karşı direnç sağlıyor.

Astım ve bronşit gibi hastalıklara iyi geliyor.

Bazı cilt hastalıklarına çare olduğu biliniyor.

İçerisindeki yüksek kaliteli omega-3 sayesinde kalbi koruyor.

Kemik gelişimini arttırıyor.

Yağ yakımını hızlandırıyor ve vücudu formda tutuyor.

Küçük yaştaki çocuklara ve bebeklere tavsiye ediliyor.

EŞEK SÜTÜ´NÜN KANSERLE SAVAŞI

Sağlıklı hücrelere zarar vermeyen dozlarda kanserli hücrelerin apoptoz yoluyla intihar ettiğini gördük. Yani deneylerimizde, eşek sütü, kanserli hücreleri %50-55 ölüme sürükledi. Bunu diyebiliriz. Bilimsel ilk veri, bu çalışmalarımızda ortaya konuldu. Akciğer kanseri ve sağlıklı akciğer hücreleri hatları üzerinde bu çalışmayı yaptık, güzel sonuçlar aldık.

EŞEK SÜTÜNÜN TEMEL ÖZELLİKLERİ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zübeyde Öner, şöyle konuştu: ?Eşek sütü kullanımı yaygınlaşmaya başladı bunun en önemli nedeni anne sütüne çok yakın özellik göstermesi.Şeker ve protein açısından anne sütüne çok benziyor. Eşek sütünde lizozim ve laktozi dediğimiz maddeler var. Bu maddeler vücudun savunma sistemini güçlendiriyor dolayısıyla vücutta tümör oluşumunu engelleyici faktör olduğu da yapılan bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuş durumda. En önemli özelliği kuru madde açısından anne sütüne yakın olmasıdır. Protein değeri anne sütüne yakın. Yağ değeri anne sütünden daha düşük. Eşek sütünde çoklu doymuş yağ asitlerinin daha fazla olduğunu görüyoruz.? Eşek sütünün kolesterolü düşürdüğünü belirten Prof.Dr.Öner, ?Ayrıca, probiyotik özelliği var. Bu bakımdan eşek sütü daha çok bilimsel çalışması yapılması gereken yeni bir konu bizim için? diye konuştu.

EŞEK SÜTÜNÜ ÇOCUKLARA TAVSİYE EDİYORUZ

Eşek sütü çocuklar için çok faydalı bir içecektir. Çocuklarda sıklıkla yaşanan bademcik iltihabı, astım, bronşit, boğmaca, ateşli hastalıkların iyileşme sürecini hızlandırır. Bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklardan çok kısa sürede kurtulmaya yarar. Bağışıklık sistemi güçlü olan çocukların hastalıklara yakalanma ihtimali çok azalır. Kemik gelişimine çok faydası var. Cilt hastalıklarına iyi gelir. Çocuklarınıza günlük 2 çay bardağı süt vermeniz yeterli olacaktır.

 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false