Anahtar Kelimeler: Esnaf bakanlığı kuracağız

?Esnaf bakanlığı kuracağız?

?Esnaf bakanlığı kuracağız?

?Esnaf bakanlığı kuracağız?

CHP çok iddialı!

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hasan Biçer ve İl başkanı Ahmet Önal ile birlikte esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. Biçer CHP´nin seçim bildirgesinde esnafa yönelik bir çok kolaylık olduğunu esnafı içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtaracak tek partinin CHP olduğunu söyledi.

ESNAFA YÖNELİK KOLAYLIK

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hasan Biçer seçim çalışmaları kapsamında esnaf gezilerine devam ediyor.  Zafer Caddesindeki esnafları ziyaret eden Biçer esnafların sorunlarını dinledi. Esnaflar iş yapamadıkların ev ekonomik dar boğazda olduklarını belirttiler.  Kırıkkale milletvekili adayı Hasan Biçer ise 13 yıldır hükümette bulunan AKP küçük esnafı bitirdiğini gezdikleri tüm esnaflarda aynı sıkıntıları dile getirdiğini söyledi. Küçük esnafın tekrar ayağa kaldıracak tek parti Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ve seçim beyannamesinde esnafa yönelik bir çok kolaylığın olduğunu söyledi.

ESNAFIN SIKINTISI CHP ÇÖZER

Biçer  seçim beyannamemiz de ?Esnafımıza, ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. KOSGEB´in proje özelindeki desteklerini artıracak, iş yerine özel

uygulamaların önünü açacağız. Esnafın da şirketler gibi kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarını vergiden düşebilmesini sağlayacağız. Kredi Kefalet Kooperatifleri´ni güçlendirecek, kredi miktarlarını artıracağız. Esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacağız. Esnafın konsept çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesine destek olacak, ortak malzeme ve hizmet kullanımı ile esnafın giderlerini düşüreceğiz Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlayacağız. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacak, özel teşviklerden yararlanmalarını sağlayacağız. Adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Belediyelerin esnafla rekabet etmesini önleyeceğiz. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz.

YÜZLERİ YİNE GÜLECEK

Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız. Esnafa sadece mali değil, stratejik destek de vereceğiz. Esnafın rekabet gücünü artıracak iş modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız. Özel bir statü ile ülkemizde yaşayan Suriyelilerin vergiden ve yasal yükümlülüklerden muaf şekilde iş yaparak haksız rekabet etmesini önleyeceğiz. Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkârların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız Ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odaları tarafından yapılmasını sağlayacağız.  CHP iktidarında esnafımız yüzü eskiden olduğu gibi gülecek? ifadesini kullandı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli