Anahtar Kelimeler: üreticileri toplantı

Et üreticileri ile toplantı

Et üreticileri ile toplantı

Et üreticileri ile toplantı

Bir araya geldiler

Kırıkkale tarım sektörünün ve sektörü oluşturan tüm unsurların hem sorunun hem de çözümün bir parçası olduğunu söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, et sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

TOPLANTI DÜZENLENDİ

Düzenlenen toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemal Karakoç, Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik ile ilimiz yetiştiricilerinden Habib Albayrak ve Osman Ilıcan katıldı. Toplantının ardından Karakeçili ilçemizde faaliyet gösteren büyükbaş hayvancılık işletmesinde incelemelerde de bulunan İl Müdürü Sırrı Yılmaz ?İlimiz hayvancılığını ve buradan yola çıkarak Ülkemiz de hayvancılık sektörünün sorunlarını tüm yönleriyle, detaylı şekilde inceleyerek paydaşlarımızla değerlendirdik, elde ettiğimiz veriler ve ortak kanaatimiz doğrultusunda bu sektörü geliştirmek ve ilimizde tarım sektörünün tamamında büyüme sağlayabilmek adına işbirliği ile çalışmalıyız? şeklinde konuştu.

AYNI HEDEFE ODAKLANMALIYIZ

Kırıkkale´de hayvancılık alanında mevcut potansiyelinin mutlak suretle arttırılması gerektiği gerçeğinden yola çıkarak sektörü oluşturan tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde, ortak akıl çerçevesinde birlikte yöneterek büyüyeceğimiz fikrini benimsediklerini belirten İl Müdürü Yılmaz; ? Kurumsal olarak bakanlığımız vizyon ve misyonu ışığında ilimiz hayvancılığı adına üzerimize düşen görev ve sorumlulukların takipçisiyiz, çalışmalarımız bu doğrultuda devam ediyor ancak istikrarlı, sürdürülebilir bir gelişim ve kırsal kalkınma için bu sektörü oluşturan tüm yapı taşlarının yani tüm paydaşların aynı anda aynı hedefe yönelmiş olması gerekir. Bu sektörü tüm paydaşlarımızla birlikte yöneterek geliştireceğiz. İlimiz ve Ülkemiz düzeyinde hayvancılığının kapsamlı analizini çıkararak çalışmalara yön vereceğiz? ifadesini kullandı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli