Anahtar Kelimeler: Etimesgut Kırıkkale gecesi

Etimesgut´ta Kırıkkale gecesi

Etimesgut´ta Kırıkkale gecesi

Etimesgut´ta Kırıkkale gecesi

Renkli bir gece yaşandı

Etimesgut Belediyesi´nin geleneksel hale getirdiği 15. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali´nin 4. Gününde Anadolu ile Türk dünyası kucaklaştı. Kırgızistan, Mersin, Kırıkkale kültürleri aynı sahneyi paylaştı.

YILDIZ TİLBE KATILDI

Gecede sahneye çıkan Türk pop müziğinin ünlü ismi Yıldız Tilbe, meydanı hınca hınç dolduran 100 binin üzerinde kişiye verdiği muhteşem konserle geceye damga vurdu. Türk Beyleri Kent Meydanı´nda yer bulamayan onbinlerce kişi konseri festival alanının dışından takip etmek zorunda kaldı.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI

Kırıkkalelileri buluşturan geceye Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, eşi İlknur Demirel, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, AK Parti Kırıkkale Ak Parti Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, MHP Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, MHP Genel Sekreteri Fatih Çetinkaya, Kırıkkale Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya, MHP Etimesgut İlçe Başkanı Halil Şahingöz, Keskin AK Parti İlçe Başkanı Halim Bulut, Kırıkkaleli İşadamı Haydar Albayrak, Kırıkkaleliler Vakfı başkanı Aytekin Araç, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kırıkkale´den gelen ve Ankara´da bulunan ilçe, belde ve köy dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda başta Ankara´da yaşayan Kırıkkaleliler olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

KIRIKKALE KÜLTÜRÜ

Kırıkkale gecesi öncesinde Kırıkkale evinde misafirlere yufka üzeri bulgur pilavı ikram edildi. Kırıkkale gecesinde sahnede halaylar çekildi. Halaya Başkan Demirel ve siyasiler eşlik etti. Ozan Hacı Taşan´ın yeğenleri Taşan Kardeşler, okudukları türkülerle meydanı inlettiler. Neşet Ertaş ve Hacı Taşan´ın türkülerini yorumlayan grup, başkentlilere müzik ziyafeti sundu. Dernek Başkanı Abdullah Polat, Başkan Demirel´e el emeği göz nuru Selçuklu Kılıcı ve tablo hediye etti. Meydanı dolduran binlerce davetli gönüllerince eğlenip keyi¢i bir gece yaşadılar.

KIRIKKALELİLER TARİH YAZDI

Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Abdullah Polat festival alanını hınca hınç dolduran Kırıkkaleli hemşerilerine seslendi. Polat konuşmasında, ?Bizleri bu güzel günde yalnız bırakmayıp böyle sıcak atmosfere soktuğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Şu an festivalimizin 15.yılını düzenliyoruz. Rabbim inşallah bu festivalin 15 değil 25, 35, 45. yıllarını nasip eder de bu coşkuyu katlanarak arttırırız. Birlik ve beraberlik bizler için çok önemli oldu. Bu tür festivalleri, Türkiye´mizin hangi şartlarda olursa olsun desteklemeye devam edeceğiz. Bizler her an alanda olacağız, her zaman sokakta olacağız ve her zaman da dosta ve düşmana ne kadar mutlu olduğumuzu göstermeye devam edeceğiz. Ecdadımızın büyük bedeller ödeyerek bizlere armağan ettiği cennet gibi bir ülkede huzurla yaşıyoruz. Her birimiz Türkiye sevdalı insanlarız. İnşallah bu ruh iklimi hiç değişmeyecek. Yeter ki kardeşliğimiz zarar görmesin, yeter ki analarımızın duası bitmesin, yeter ki iyilikler, güzellikler hep bizimle olsun. Umudunuz, umudumuz olsun. İyi gününüz sevincimiz, kötü gününüz hüznümüz olsun? ifadelerini kullandı.

BİRLİĞİMİZ BOZULMASIN

Öztürk sözlerinde birlik ve beraberlik duygusu yaparak ?Bizler Kırıkkaleliler olarak az önce bahsettiğim hususlarda son derece şanslı bireyler olarak bir arada bulunmanın onurunu yaşıyoruz. O yüzden Allah, bizim bu birlikteliğimizi, beraberliğimizi inşallah ömrümüzün sonuna kadar bizlere hediye eylesin. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bir an önce bertaraf edilmesi için gücümüzü ortaya koyalım, yüreğimiz hep aynı şekilde atsın. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecede emeği geçen ve bizleri yalnız bırakmayan bütün davetlilere teşekkür ediyorum? dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITTIK

Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk festivalde yaptığı konuşmasında ?15´incisi düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali´nde bugün Kırıkkaleliler konuk. Biz gerek Ankara´da yaşayan Kırıkkaleliler olsun gerek Kırıkkale´den gelen hemşerilerimizle birlikte Kırıkkale´mizin maneviyatını Ankara´da yaşatıyoruz. Bu maneviyatı yaşatma noktasında başta Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel´e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel günler birlik ve beraberliğimizin en önemli simgesi olacaktır? dedi.

HEPİMİZ BİRİZ

Kırıkkale Kültürü´nü de Ankaralıların tanımasını istediğini söyleyen başkan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, ? Kırıkkalelilerin Ankara´da büyük bir nüfus oranı var. Birlik ve beraberlik konusunda kendi aralarında büyük öneme sahip. Bu festivalle birlikte Ankaralıların Kırıkkale maneviyatını tanıma şansları oldu. Bizde bu duruma ön ayak etmiş olduk. Kırıkkalelilerin birlik ve beraberliği Ankara´nın ve Türkiye´nin birlik ve beraberliği demektir? dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli