Evler yenileniyor, yüzler gülüyor

Evler yenileniyor, yüzler gülüyor

Evler yenileniyor, yüzler gülüyor

Güzel bir çalışma

 

Keskin Kaymakamı Muammer Köken girişimleriyle merkez ve köylerde yaşayan özellikle engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakını, dezavantajlı grupta yer alan 4 vatandaşın evleri yenilendiğini ve 7 vatandaşın ev tamiratının yapılacağını açıkladı.

 

12 EV TAMİR EDİLDİ

Geçtiğimiz aylarda İlçe S.Y.D Vakfı tarafından hazırlanan Barınma Projesi, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce kabul edilmiş, 4 ailenin ev tamiratı bitti. Proje kapsamında bilgilendirme açıklaması yapan Vakıf Müdürü Şenel Gökay, ?Yeni mahallede ikamet eden abdal -aşiret kültürüne sahip vatandaşların evlerinin mutfakları yenilenmiş, banyo ve tuvaletleri evlerin içine alınmıştır. 7 ailenin ise evlerinin tamirat veya sıfırdan yapımı için 70.000TL´lik kaynak tahsis edilmiştir. Projeye Eylül ayı içinde başlanacak. Hane ziyaretlerinde tespit ettiğimiz ya da şahsen başvuru yapan ve şartları uyan bir çok vatandaşın evinin tamir edilip,  özellikle dezavantajlı grupta yer alan vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını acil bir şekilde yerine getirerek, proje kapsamında 2017 yılında toplamda 12 evin tamir edildi? dedi.

 

HACI TAŞAN´IN EMANETLERİ

Kaymakam Köken ise; ?İlçemizde abdal aşiret kültürünü sahip vatandaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışmaktayız. Onlar Keskin´in adını tüm ülkeye duyuran Hacı Taşan gibi üstatların emanetidir. Tamiratı yapılan evlerde özellikle ev kadınlarının mutfaklarının yenilenmesine çok mutlu oldukları ve yüzlerinin güldüğünü görmek bizi de mutlu etmektedir. Ayrıca engelli, yaşlı, gazi ve şehit yakınlarının da evlerinde iyileştirme çalışmaları yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde çocuklu dul kadınlar ve kendi hayatını idame ettirebilen köylerinde evi veya arsası olmayan vatandaşlar için arsa tahsisi ve ev yapımı için proje hazırlıklarına başladık? ifadelerini kullandı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli