Anahtar Kelimeler: Evlere misafir oluyorlar

Evlere misafir oluyorlar!

Evlere misafir oluyorlar!

Evlere misafir oluyorlar!

Televizyonsuz bir gece!

Kırıkkale´de okullarda yapılan anketlerde televizyon izleme oranının yüksek çıkmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince başlatılan proje kapsamında, her hafta perşembe akşamı önceden belirlenen bir ailenin evine misafir olan uzmanlar, aileyi bilinçlendiriyor.

EVLERE ZİYARET

Kırıkkale´de okullarda yapılan anketlerde televizyon izleme oranının yüksek çıkmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezince başlatılan proje kapsamında, her hafta perşembe akşamı önceden belirlenen bir ailenin evine misafir olan uzmanlar, aileyi bilinçlendiriyor. "Televizyonsuz Bir Gece" isimli projede Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl  Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Müftülüğünde görev yapan farklı alanlardaki uzmanlar, ailelere misafir oluyor.

TELEVİZYON İZLEMEK YOK

Evlerine misafir oldukları aile bireylerine televizyonun yararları, zararları, ailenin önemi ve yapısı, milli ve manevi değerler, İslam dininin aileye verdiği değer, öğrencilerin hedefleri, çocuklar üzerinde ailenin önemi gibi konularda sohbet ortamında bilgiler veren uzmanlar, öğrencilere satranç, kitap, kırtasiye malzemeleri, aileye de 15 Temmuz darbe girişimini anlatan kitapçık hediye ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, yaptığı açıklamada, bu hafta Sanayi Mahallesi´nde Pekdoğan ailesine konuk olduklarını söyledi.

ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Proje kapsamında haftada bir aile belirlediklerini ve uzmanlarla onları ziyaret ettiklerini anlatan Ünlü, şunları söyledi: "Çocuklarımızın evlerde televizyonların başında gerekli gereksiz her türlü programı izlediğini düşünürsek en azından haftada bir gün televizyonu kapatarak farkındalık oluşturmak istedik. Burada amacımız sosyal ve sportif faaliyetlerin yanında mutlaka farkındalık geliştirmek. Bakanlığımız sadece gençlik, doğa ve deniz kamplarıyla değil bu gibi projelerle de gençlerin yanında olmamızı bekliyor. Uzmanlarla antrenörlerimizle ailemizle sohbet ediyoruz. Milli ve manevi değerler konusunda din görevlisi uzmanımız, öğrencilerimizin dersleri konusunda milli eğitim müdürlüğünden uzmanımız, gençlerimizin psikolojisi açısından halk sağlığından uzmanımız, ailenin önemi anlamında uzmanımız ve gençlerin spor yapması anlamındaki yönelimleri açısından bizler ailemizi bilinçlendiriyoruz. Ailemizle bir iki saat güzel bir sohbet yapıyoruz."

"GÜZEL ŞEYLER KONUŞTUK"

Ünlü,  Kırıkkale´de gençlik için gece gündüz demeden mesai gözetmeksizin çalıştıklarını, çünkü çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirtti. Televizyon izleme oranı yüksek ailelerden başladıklarını aktaran Ünlü, geri dönüşümlerin güzel olduğunu, daha çok aileye ulaşacaklarını dile getirdi. 11. sınıf öğrencisi Berna Pekdoğan, uzmanlarla birlikte televizyonu kapattıklarını aktararak, "Hep birlikte oturup sohbet ettik. Güzel şeyler konuştuk. Uzmanlar televizyonun çocuklar üzerindeki etkilerinden bahsetti. Başarılı olmamız için bu yaşlarda neler yapmamız gerekiyor onlardan bahsettiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Benim için çok faydalı bir gece oldu." dedi. Anne Zöhre Pekdoğan da uzmanları evlerinde misafir ettiklerini ve çok memnun kaldıklarını ifade etti. Televizyonsuz bir geceyi, ailece bir arada olmayı özlediklerini vurgulayan Pekdoğan, projenin hem çocuklar hem de aile için önemli olduğuna dikkati çekti.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli