Anahtar Kelimeler: Evraklar öyle demiyor Başkan

Evraklar öyle demiyor Başkan?

Evraklar öyle demiyor Başkan?

Evraklar öyle demiyor Başkan?

Borç dağ gibi!

Hem Birliğe ve

Hem de Esnafa!

Başkan bu ne hal?

?İlçe seni eleştirmekte haklı?

Keskin´de su sıkıntısı yaşanırken, sorun çözülebilmiş değil. Belediye Başkanı her ne kadar ?bir kuruş su borcumuz yok? dese de aslında borcun tahmin edilenden çok çok daha fazla olduğu ileri sürülüyor.

SORUN ÇÖZÜLMÜŞ DEĞİL

Keskin halkı suya bir türlü dolmayacak gibi görünüyor. Bir önceki Belediye Başkanı Bayram Sakallı su borcu ve su sorunu nedeniyle başkanlıktan oldu. AK Parti´den aday gösterilmeyen BBP´den zor da olsa Başkan seçilen Dede Yıldırım ise en kısa sürede BBP´yi bir kenara bırakıp AK Parti´ye geçerek adından ?parti gömleği değiştiren? isim olarak söz ettirdi. Keskin´in su sorununu çok kısa sürede çözeceğine dair iddialı laflarla seçim çalışması yapan Yıldırım, parti değiştirmesine ve kendisine oy verip seçim kazandıranları küstürmesine rağmen sorunu halledebilmiş değil.

İLÇE SAKİNLERİ ÇOK TEPKİLİ

İlçe sakinleri haliyle duruma tepkili. Su sorununun çözümünü bekliyorlar ancak Yıldırım, sorunu çözmek yerine ilçe sakinlerini tepkisini haber yapanları ?yalancı? ilan etmeye çalışıyor. Yıldırım, su sorunu konusunda çıkan haberleri yalanlamış ve Belediye´nin hiç kimseye bir kuruş borcu olmadığını öne sürerek, bunun kendisini çekemeyen kesimler ve bazı gazeteciler tarafından yapıldığını öne sürmüştü. Yıldırım´ın aynı şeyi Bayram Sakallı Belediye Başkanı iken yaptığını hatırlatan bir çok kişi, ?Sen Bayram hocayı bu yüzden perişan etmiştin. Şimdi ettiğini çekiyorsun. Ne ekersen onu biçersin? diyorlar.

ATALAY DESTEK OLMUŞTU

Yıldırım´ın partisini terk eden bir isim olarak Keskin ilçesinde adından sıkça söz edilmeye başlandı. Aday gösterilmediği AK Parti´ye geçmek için Başkan seçilince Beşir Atalay´ı ikna edebilmek için adını bir sokağa vermişti. Uzun uğraşlar ve araya adam koymalar sonucunda AK Parti´ye geçerek su borcunu halledebilmek için yüklü miktarda ödenek aldığı çok konuşuldu. Atalay´ın kısa vade için 10 milyon lira ödenek tahsis ettiği haber olmuştu. Basına bu konuda bir çok haber yansımıştı. Herkes su borcunun ödendiğini zannediyordu. Ancak borcun ödenmemiş olduğu ileri sürülüyor.

PARALARI NE YAPTIN BAŞKAN?

Başkan Dede Yıldırım´ın Keskin´e su borcu ve sorunun çözümü için gönderilen yüklü miktardaki parayı borca yatırmadığı iddia ediliyor. Bu paranın akıbeti merak edilirken, ?İlçe sakinleri Başkan parayı ne yaptın?? diye soruyor. İddialara göre para başka işlerde kullanıldı. Ve yine iddialara göre Belediye´nin esnafa olan borcu ödenmedi. Bir başka iddiaya göre ise Belediye´nin Su Birliği´ne olan borcu yaklaşık 7 milyon lirayı buldu. Bu borç Sakallı döneminde 2 milyon lira olarak ifade ediliyordu. Bu borcun Atalay´ın girişimi ile gönderilen parayla ödenmediği, borcun yapılandırıldığı ve uzun vadede 7 trilyonu bulduğu öne sürülüyor. Esnafa da 2 milyon liraya yakın borç takıldığı iddia ediliyor.

KAZAN KAYNAMAYA BAŞLADI

Dede Yıldırım´ın ?Hiç kimseye bir kuruş borcumuz? yok dediği paranın yapılanma ile ifade edildiği öne sürülürken, yapılandırılan borcunun aslının 2 milyon lira civarında iken nasıl 7 milyon liraya çıktığı ve Keskin halkına bu kadar büyük bir meblağın hangi hakla bırakıldığı merak ediliyor. Üstelik esnafa olan borcun da neden bu kadar yüksek olduğu bir başka merak konusu. Vaziyetin bu halde olduğunu söyleyen Belediye içinden bir çok kişi, Dede Yıldırım´a karşı artık kazanın kaynamaya başladığını ifade ediyorlar.

KESKİN SENİ ELEŞTİRMEKTE HAKLI!

Yıldırım´ın artık bundan sonra adının bu şekilde anılacağından kesin gözüyle bakıldığını söyleyen Belediye içinden bir çok kişi, ?Başkan bunları izah edemezse bir dahaki sefere aday olsa bile kesinlikle seçilemez. Diyor ki, bunlar yalan. O zaman esnaf niye parasını alamıyor? Diyor ki su borcu yok! Keskin halkının geleceğine ipotek koyar gibi yapılandırdın mı yapılandırmadın mı? Diyor ki, beni çekemeyenler bunları üretiyor. Seni herhalde çekemez Keskin halkı. Müsaade et de böyle olsun. Seni seçenleri sattın parti değiştirdin, şimdi de gittiğin partinin desteği ile sorunları temelli büyüttün. İzin verirsen seni çekemesinler, sana yaptıklarından ötürü tepki göstersinler. Çünkü Keskin halkı bu konuda ve seni eleştirmekte yerden göğe kadar halkı, sayın Başkan? diyorlar. 



Keskinli
27.11.2015 20:28:40
Bu Haberi Size Esra Yılmaz Yaptırdı Galiba

ahmet
27.11.2015 21:56:04
ben bi belediye personeliyim sizde bi gazetecisiniz gelen para bizlere dağıldı bedaşa yatırıldı ve bir kısmı arıtmaya yaırıldı bir kısmıda çok şükür bankada duruyo zannederim esra hanımın gazıyla bunları yazmışınız bu su projesinin temel atma törenini esra hanım yaptı biliyosunuz o zaman böyle demiyordu projesinide bayram sakallı yaptı bizde iptal ettirmek istememize rağmen etmediler size şunu söylemek istiyorum bunu yayınlamayacağınızıda biliyorum ama hakka giriysunuz hukuak ayrı geliyosunuz insanlara iftira atmaktan korkmuyosunuz siyasi çıkar peşinde olanlara ayak uydurup bunları yazıyosunuz yazık esra ya Bülent e size ne diyim başka Allah ıslak etsin sizleri...

Keskinli
28.11.2015 23:22:59
Esra Yılmaz´ın söylemesiyle yalan haber yapılmaz habercilikle ilk önce araştırma yapılır kulaktan duyma haber olmaz. Esra Yılmaz seçimi kaybettiğinden beri Dede Başkanın açığını arıyo ama herkes kendisi gibi değil yalan dolan peşinde değil. Sonuna kadar arkandayız Dede Başkan

  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli