Anahtar Kelimeler: Eylül Leyla ölmesin

Eylül´ler, Leyla´lar ölmesin

Eylül´ler, Leyla´lar ölmesin

Eylül´ler, Leyla´lar ölmesin

Tepki gösterdiler

Kırıkkaleli vatandaşlar, Polatlı´da 22 Haziran´da kaybolan ve 7 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara ile Ağrı´da, dedesine bayram ziyareti için gittiği köyde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir için bir araya geldiler.

SESSİZ KALMAYALIM

Kırıkkaleli taraftarlar  "Çocuklar ölmesin maçlara gelsin" şeklinde slogan atarak Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir´in öldürülmesine tepki gösterdi.  Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı´nda biraraya gelen taraftarlar, son günlerde yaşanan çocuk tecavüz ve cinayetlerini protesto ettiler. Ortak yapılan basın açıklamasında tüm taraftar dernekleri adına yapılan konuşmada, ?İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımı; geleceği m izken onları korumak hepimizin göreviyken, susmak, buna sessiz kalmak suça ortak olmak demektir. Bizlerde bu suça ortak olmamak, sessiz kalmamak ve bir daha Leylaların, Eylüllerin ailelerinden kopmaması için burada toplanmış bulunmaktayız?

GÜLMEYİ ÇOCUKLAR İCAT ETTİ

?Her güne yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyandığımız tablonun ne kadar utanç verici bir durum olduğunu ve Türkiye´de yaşanan çocuk istismarı gerçeğinin ne kadar korkunç boyutta olduğunu ve bunun buz dağının görünen kısmı olduğunu var sayarsak çocuklarımız için duyduğumuz kaygıların ne kadar haklı olduğunu üzülerek bir kez daha söylemek istiyoruz. Çocuk dediğin sokakta oynar top oynar evcilik oynar ama evlendirilemez çocuk doğuramaz ve istismar edilemez. Çocuk ihmali de, istismarı da geleceğimize yapılmış bir saldırıdır. Küçük yüreklerin taşıyamayacağı kadar ağır bir yüktür. Çocukken yaşadığımız travmalar yetişkin olduğumuzda ortaya çıkan davranış bozukluklarıdır. Masumiyeti bir çocuğun bakışlarında bulabilirdik eskiden, şimdi o gözlere bakamıyoruz bile. Gülmeyi çocuklar icat etti bizler maalesef tüketiyoruz. Koruyamadığımız her çocuk bizim suçumuzdur. 9-10 yaşındaki çocuklar evlenemez, Çocuk gelin yoktur. Bu iki kelime yan yana bile insan olanı rahatsız eder. Çocuk saflığın ifadesidir, tecavüz gibi iğrenç bir olayın içinde olamaz?

İDAMLARINI İSTİYORUZ

?Olsa olsa sapık insan, hasta ruh, susan toplum, göz yuman ahlak vardır! Bizler her şeyden önce çocuktan için endişe duyan anneler ve babalarız. Toplumun kanayan yaralarına ilaç olmaya gönüllüyüz. Günümüzde bu gibi olayların yaşandığı İslam ülkelerinde sizlerin de bildiği gibi bu gibi suçu işleyen kişilere yaşama hakkı verilmediği gibi bir daha yaşanmaması adına halkın önünde İDAM ederek caydırıcılığı çok iyi uygulamaktadırlar. Biz taraftarlar ve Kırıkkale halkı olarak çocuk istismarı yanı sıra kadına şiddet gibi bütün olaylara karışmış suçlulara hadımın bir ödül olacağını düşünerek yaşama haklarının olmadığını bir kez daha belirtmek istiyor, tek bir ses ve istekle idamlarını istiyoruz? dediler.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli