Anahtar Kelimeler: Farkındalık eğitim önemli

Farkındalık ve eğitim önemli

Farkındalık ve eğitim önemli

Farkındalık ve eğitim önemli

Otizme dikkat çekildi

Kırıkkale Valisini ziyaret eden öğrenciler sayesinde otizme dikkat çeken açıklamalar yapıldı.

VALİ´YE ZİYARET

Otizme dikkati çekmek amacıyla Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim gören otizmli öğrencileri makamında kabul eden Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerinin hedeflendiğini söyledi. Vali Haktankaçmaz otizm konusunda farkındalık ve eğitimin önemli olduğunu vurguladı.

48 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü? dolayısıyla Kırıkkale Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Ünal Dündar, beraberindeki öğretmenler, öğrenciler ve aileleri ile birlikte Vali Dr.M.İlker Haktankaçmaz´ı ziyaret ettiler. Ziyarette, Okul Müdürü Dündar okulda 48  otistik öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek, eğitim faaliyetleri hakkında Vali Haktankaçmaz´a bilgi sundu.

HEDİYELER VERİLDİ

Otistik çocukları ağırlamaktan ve onlarla beraber olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Haktankaçmaz, 2 Nisan´ın tüm dünyada otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmle ilgili sorunlara çözüm bulmak için ilan edildiğini belirterek, otistik çocukların sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmelerinin hedeflendiğini ifade etti. Vali Haktankaçmaz, ziyaretçilerine çeşitli hediyeler vererek onlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false