Anahtar Kelimeler: FETÖ bizi mağdur etti

?FETÖ bizi mağdur etti?!?

?FETÖ bizi mağdur etti?!?

?FETÖ bizi mağdur etti?!?

Şehit ailesinden tepki!

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Beştepe´deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nin önünde şehit olan 26 yaşındaki Aydın Çopur´un, askeri okullarda yuvalanan terör örgütü mensubu subayların mağdur ettiği öğrencilerden olduğu, hayalindeki üniformayı giyemeden Kara Harp Okulunu bırakmak zorunda kaldığı ortaya çıktı.

DARBEYE TEPKİLER YAĞDI

Kara Harp Okulundan ayrıldıktan sonra girdiği Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun olan Aydın Çopur, 15 Temmuz günü gezmek için kuzeninin yanına Ankara´ya gitti. FETÖ´nün darbe girişimini duyunca kuzeniyle sokağa çıkan Çopur, darbeci askerler tarafından şehit edildi. Şehidin babası Nurettin Çopur, yaptığı açıklamada, FETÖ´nün darbe girişimini lanetledi.

BİR ŞEY DİYEMEDİM

Astsubay emeklisi olduğunu belirten baba Çopur, ?Oğlum benimle bazen kışlaya gelirdi. Orada helikopterlere biner, etrafı gezerdi. Daha küçücük bir çocukken ?ben asker olacağım´ demişti. Ben asker olmasını istemiyordum ve kendisine bunu söylüyordum ama o ısrar etti. 2003 yılında Işıklar Askeri Lisesini kazandı. Ben gitmesini istemedim ama o bana ?Baba ben kendimi asker yaratılmış hissediyorum, beni askeri okula göndermezsen hiçbir okulda okumam´ deyince bir şey diyemedim ve kaydını yaptırdık.? ifadelerini kullandı.

ASFALTLARDA SÜRÜNDÜRDÜLER

Acılı anne Rukiye Çopur ise askeri okuldaki kamp eğitiminde oğlunu boğazına kadar domuz pisliğine sokup, yürüttüklerini söyledi. Kampın sonunda koku nedeniyle oğlunun kıyafetlerinin tamamını çöpe attıklarını belirten Çopur, ?Biz, askeriyede hep böyle eğitim yapılıyor zannediyorduk. Asker dayanıklı olsun diye sıkı eğitim yapıyorlar zannediyorduk. Sonra bu haberler çıkmaya başlayınca oğlum, ?asfaltlarda süründürdüler, teller arasından geçirip her yanımızı yara bere içerisinde bırakırlardı´ diye anlattı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false