Anahtar Kelimeler: FETÖ DAVASINDA KARAR ÇIKTI

FETÖ DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

FETÖ DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

FETÖ DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

Berat ve mahkumiyet kararı!

Kırıkkale´de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant´a geziye götürdükleri, bu bahaneyle Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) propagandasını yaptıkları öne sürülen örgütün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan 4 sanıktan biri, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

MAHKEME GÖRÜLDÜ

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "kamu kurum ve kuruluşlar ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuksuz yargılanan Kübra Deniz, C.S, Z.K. ve H.C. ile avukatları hazır bulundu. Müşteki eski Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Sanıklardan Deniz, suçlamaları kabul etmeyerek beraatını istedi.

CEZA KESİLDİ
Z.K. ise bir dönem FETÖ´nün öğrenci yurdunda çalıştığını belirterek 2014 yılından sonra buradan ayrıldığını iddia etti. Mahkeme heyeti, Kübra Deniz´e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi, diğer sanıkların beraatına hükmetti. Aynı mahkemedeki başka duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan Vehbi Güneş ile avukatı hazır bulundu. Sanık Güneş, FETÖ´nün evlerinde hiç kalmadığını, sohbetlere katılmadığını, örgüt adına bir suç işlemediğini öne sürerek beraatını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli