Fetö sanıklarına hapis cezası!

Fetö sanıklarına hapis cezası!

Fetö sanıklarına hapis cezası!

 

Yine ceza çıktı!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 sanığa 7 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

MAHKEME GÖRÜLDÜ

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 sanığa 7 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar Kamil Özbayatlı, Serdar Görgülü, Kanber Ertekin, Murat Karabıyık, tutuksuz sanık R.Y. ile avukatları hazır bulundu. Firari sanıklar Sedat Ulu, Mustafa Ayvalık ve Ramazan Göğüş duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanık Ertekin, savunmasında hayatının hiçbir aşamasında FETÖ´nün içinde yer almadığını iddia etti.

CEZASI BELLİ OLDU

Suçlamaları kabul etmeyen Ertekin, "Bu ağır suçlamadan dolayı çok sevdiğim mesleğim öğretmenlikten atıldım. Hain darbe girişiminin ne doğrudan ne de dolaylı şekilde içerisinde yer almadım. Suçsuzum, beraatımı istiyorum." diye konuştu. Mahkeme heyeti, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Kanber Ertekin´e 7 yıl 6 ay, Kamil Özbayatlı, Murat Karabıyık ve Serdar Görgülü´ye 7 yıl 1´er ay, firari sanıklar Ulu, Ayvalık ile Göğüş´e 9´ar yıl hapis cezası verdi, R.Y. ise beraat etti.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli