Fetö sanıklarına hapis cezası!

Fetö sanıklarına hapis cezası!

Fetö sanıklarına hapis cezası!

Yine ceza kesildi!

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan, aralarında göreve devam edenlerin de bulunduğu 7 polis, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 6 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı, 3 sanık beraat etti.

MAHKEME GÖRÜLDÜ

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan, aralarında göreve devam edenlerin de bulunduğu 7 polis, 1 yıl 6 ay 22 gün ile 6 yıl 3 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı, 3 sanık beraat etti. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuksuz sanıklar Dursun Bakraç, Eyüp H, Oğuz Ç, Mehmet F, Tarık Taştan, Hulusi Köse, Nusrat Coşkun, Ömer Faruk Erkan, Tufan Durusu, Ekrem Uçaral ile avukatları hazır bulundu.

SAVUNMA YAPTILAR

Sanıklardan Oğuz Ç, herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını savundu. Bu yapının, kendisinin dini duygularını kullandığını öne süren Oğuz Ç, "Ben, dinimizi daha iyi öğrenmek ve yaşamak için bu yapıya katıldım. Bizim gözlerimizi boyadılar. Dine, devlete ve millete hizmet yaptıklarını sandık. Bu yapının toplantılarına masumane bir şekilde zaman zaman katıldım. Bulunduğum zaman içerisinde devlete ve millete hıyanetlik içerisinde bulunmadım. 2014 yılına kadar devam ettim. Mahkeme aşamasında da bu yapıyla ilgili bildiğim her şeyi anlattım. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum." diye konuştu.

CEZALAR BELLİ OLDU

Ömer Faruk Erkan da terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmeyerek, "Ben, Güneydoğu gazisiyim. Hiçbir zaman bu yapının toplantılarına katılmadım. Örgüt üyeliğinden yargılanmam beni derinden üzüyor. Suçsuzum, beraatımı istiyorum." dedi. Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan, meslekten ihraç edilen Dursun Bakraç, Ömer Faruk Erkan, Tufan Durusu ve Ekrem Uçaral´a 6 yıl 3´er ay, Tarık Taştan ve Hulusi Köse´ye 1 yıl 6 ay 22´şer gün, halen görevde olan Nusrat Coşkun´a 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Heyet, meslekten ihraç edilen Eyüp H. ile görevde olan Mehmet F. ile Oğuz Ç´nin beraatına hükmetti.

PİŞMANLIKTAN YARARLANDI

Aynı mahkemedeki başka duruşmada da meslekten ihraç edilen ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan eski üsteğmen Faruk Kılıç ile avukatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Kılıç´ı, 2 yıl 10 gün hapis cezasına çarptırdı.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli