Fetö sanıklarına hapis cezası!

Fetö sanıklarına hapis cezası!

Fetö sanıklarına hapis cezası!

MKE çalışanlarına ceza çıktı!

 

 

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları hapis cezasına çarptırıldı.

 

 

DAVA GÖRÜLDÜ

Kırıkkale´de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan eski Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları hapis cezasına çarptırıldı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütü kurmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklar Yunus Çelebi, Ergün İnan, Tuncay Doğan, Uğur Yıldız, Mustafa Özdemir, Harun Karataş, tutuksuz yargılananlar Mustafa Karakaya, Seyit Daştan, Uğur Gümüşsoy, Adem Yılmaz, Ahmet Akdemir, Haydar Aşar ve Yusuf Ç. ile avukatları hazır bulundu.

 

MAHKEME KARAR VERDİ

Tutuklu sanık Doğan, savunmasında, FETÖ dahil hiçbir terör örgütünün üyesi olmadığını iddia etti. Sanık İnan da hakkındaki suçlamaları reddetti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen İnan, "17-25 Aralık süreci öncesinde bu yapının sohbet toplantılarına dini duygularımı kullanarak ben de katıldım. Beraatimi talep ediyorum." dedi. Sanık Özdemir ise kendi isteğiyle bu hain yapıya üyeliğinin söz konusu olmadığını ileri sürerek, beraat talebinde bulundu. Diğer sanıklar da silahlı terör örgütü üyeliği iddiasını kabul etmediklerini belirtti.

 

İŞTE CEZALAR

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan Ergün İnan´a 8 yıl 4 ay, Tuncay Doğan´a 7 yıl 8 ay 15 gün, Yunus Çelebi, Seyit Daştan, Uğur Yıldız, Mustafa Özdemir, Mustafa Karakaya ve Harun Karataş´a 7 yıl 7 ay 7´şer gün, "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan Uğur Gümüşsoy, Adem Yılmaz ve Haydar Aşar´a 2 yıl 6´şar ay, Ahmet Akdemir´e 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Yusuf Ç. ise beraat ettirildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli