Gazetecilerle mülteciler iftar yaptı

Gazetecilerle mülteciler iftar yaptı

Gazetecilerle mülteciler iftar yaptı

Bir araya geldiler

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürüttüğü ?Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi´ kapsamında Kırıkkale´de bulunan yerel ve ulusal basın temsilcileri mültecilerle birlikte iftar etti.

İFTARDA BULUŞTULAR

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün koordinatörlüğünü yaptığı Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi emin adımlarla ilerliyor. İl Müdürlüğü, Proje kapsamında Kırıkkale´de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile projeye dahil olan mültecilerle birlikte iftar etti. Dem otelde düzenlenen iftarda gazeteciler mültecilerle bir süre sohbet etti. AHİKA tarafından desteklenen koordinatörlüğünü il müdürlüklerinin yürüttüğü ?Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu Projesi? hakkında bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ?Sığınmacılar, ülkelerinde ki iç savaşlar neticesinde,  güvende yaşayabilecekleri ülkelere göç etmektedirler. Kırıkkale İl Göç İdaresi Müdürlüğü kayıtlarına göre ilimizde 4215 sığınmacı mevcut olup bu sayı giderek artmaktadır. Bu projede yapılan faaliyetler ile ilimiz insanı ile ilimizde bulunan sığınmacıların birlikte yaşama, birbirini anlama, yardımlaşma ve sığınmacıların sosyal ve ekonomik yaşama uyum sağlaması hedeflenmiştir? diye konuştu.

AKTİVİTELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Müdürü Bozdemir ?Temel Türkçe Eğitimi, Bu proje kapsamında çocuklar, gençler ve yetişkinler olmak üzere 110 sığınmacıya 128 saatlik A1 modüllü Türkçe Dil Eğitimi verilmiştir. İlk aşamada 40 Sığınmacıya Kırıkkale Lisesinde cumartesi ve pazar günleri Türkçe Eğitimi verilmeye başlanmıştır.  Bu proje kapsamında Sığınmacılardan kurulan futbol takımları ile İlimizdeki vatandaşların kurduğu takımlar arasında futbol turnuvaları düzenlenmiştir. Kardeş aile etkinliği, Yarım tencere kampanyası, Çanakkale- Gelibolu Gezisi, Kamu Kurumlarının Tanıtılması, bu proje kapsamında 310 Sığınmacıya kamu kurum ve kuruluşları hakkında bilgi verilmiştir? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli