"Gazetecilik küçük illerde daha zor"

"Gazetecilik küçük illerde daha zor"

Gazetecilere anma programı yapıldı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, küçük illerde gazetecilik yapmanın büyük nüfuslu illere göre daha zor olduğunu söyledi.

ANMA PROGRAMI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, küçük illerde gazetecilik yapmanın büyük nüfuslu illere göre daha zor olduğunu söyledi. Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yaklaşan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle, bu sene hayatını yitiren Kırıkkaleli gazeteciler adına anma programı düzenlendi. Programda, hayatını kaybeden basın camiası mensupları Murat Sekman ve Hasan Ulusoy, hayatlarından kesitlerden hazırlanan sunumlarla anıldı ve Kırıkkale´nin duayen gazetecilerinden Erhan Göğem´e meslekte 45. yılı adına onur ödülü verildi.

KARACA KATILDI

Anma programına katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Karaca, "Gerçekten Anadolu´da gazetecilik yapmak çok zor, hele hele küçük illerde gazetecilik yapmak daha zor. Sizleri öncelikle kutluyorum. Neden zor, çünkü burada herkes sizi tanır. Belediye başkanının aleyhinde bir yazı yazarsanız, belediyenin önünden geçemezsiniz, emniyet müdürümüzün de aleyhinde yazı yazarsanız, kapısının önünden geçemezsiniz. Biz şanslıyız, büyükşehirdeyiz, bizi görmüyorlar çok yazıyoruz.

BÜYÜK SORUNLARI VAR

Çalışan gazetecilerin çok büyük sorunları var. Elimizde bir yıpranma payımız vardı, bu yıpranma payı bir ara yok edildi, tekrar geri verildi. Bu sefer de basın kartı şartı getirildi. Tabii Anadolu´daki arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu basın kartı ne işe yarar diye basın kartına müracaat etmiyorlar. İşte basın kartı belki bir şeye yaramıyordu ama yıpranma şartı geldi ve dört yıl geriye dönük basın kartı olmayanlar yıpranma payından yararlanamadı" şeklinde konuştu.

İKİ İSİM İÇİN ANMA

Düzenlenen anma programına Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ile Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercihan Çakmak katıldı. Programda 45 yıldır gazetecilik yapan Erhan Gögem´e plaket verilirken, Hasan Ulusoy ve Murat Sekman da anıldı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli