Gençlerden Iraklı aileye destek

Gençlerden Iraklı aileye destek

Gençlerden Iraklı aileye destek

Anlamlı ziyaret ve destek!

Iraklı aileyi evinde ziyaret ettiler ve onlara destek olmaya çalıştılar.

ANLAMLI ZİYARET

Kırıkkale Furgan Camii Gençlik Kolu Gençleri, Iraklı aileye destek verdi. Furgan Camii İmamı Mustafa Lüy, Cami Yönetim Kurulu üyeleri Emekli İmam Satılmış Ayhan, Halil Güneş ve o gün misafir olarak gelen, Bahşılı Hüseyin Onbaşı Camii Müezzin Kayyımı Hüseyin Lüy ve Cami Gençlik Kolu üyelerinden oluşan gençlerin katıldığı programda Dernek üyesi Halil Güneş ve Satılmış Hoca, ?Bu faaliyetleri devam ettireceğiz. Mülteci kardeşlerimizin her zaman yanlarında olduğumuzu, onları kimsesiz olmadıklarını hissettirmeye çalışacağız? diye konuştu.

GENÇLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Iraklı aileyi evlerinde ziyaret eden gençler, mülteci ailenin oğulları Ali ve Ahmet adlı gençlerle arkadaş oldular. Furgan Camii Gençlik Kolu Temsilcisi İsmail Berat Baş ve üyesi Emirhan Yulaf, gençler olarak, sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde, ülkelerinden Türkiye´ye gelen mülteci aileleri ziyaret ettiklerini söylediler. Ziyaretin mülteci kardeşlere moral bulduğunu belirten gençler, ailenin büyüğü Hüseyin amcanın çok duygulandığını, çok sevindiğini ve gençlere dua ettiğini ifade etti. Gerçekleşen ziyarette mülteci aileye yiyeceklerden oluşan gıda paketi takdim eden gençlik kolları üyeleri, ikramları da geri çevirmediler. Gençler, Furgan Camiinde namaz kılan mülteci ailenin çocukları Meryem, Ali ve Ahmed´in Türkçe dili öğrenmeye ve eğitime ihtiyaçları olduklarını belirterek, yetkililerden bu ihtiyaçlarının giderilmesini dile getirdiler.

BİRLİK BERABERLİK

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Furgan Camii Gençlik Kolu temsilcisi İsmail Berat Baş, Mahallemizin gençleriyle her hafta Pazar günü ikindi namazını camide kılıyor, namazdan sonra Camimizin Diyanet okuma salonunda Hocalarımız bizlere sohbet ediyor, ziyaret etmemiz gerekenlerin programını yapıyoruz. Bu hafta da Irak´tan ülkemize sığınan, mahallemizde oturan Hüseyin Amca´nın ailesini ziyaret ettik. Evlerinden, yurtlarından kopmuş, zulme uğramış kardeş aileyi ziyaret ederek onlara ve yakınlarına moral ve motivasyon vermeye çalıştık. Bu ailenin çocuklarının okula gitmediklerini öğrenince, bu bizi çok etkiledi. En kısa zamanda bu çocukların eğitimlerinin yapılması için yardımcı olunmalı.  Biz Furgan Camii Gençlik Kolu Gençleri olarak halkımızın iyi gününde de ve kötü gününde de her zaman yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Biz Ensar-Muhacir kardeşliği oluşturmaya çalışarak, hal hatır sorduk. Her şey, varlıkta yoklukta insan için. Allah mülteci kardeşlerimize yardım etsin. Onlara sabırlar versin.?dedi.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli