Anahtar Kelimeler: Genel Müdür toplantı yaptı

Genel Müdür toplantı yaptı

Genel Müdür toplantı yaptı

Genel Müdür toplantı yaptı

Esnafın durumu konuşuldu

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, 2000´li yılların başlarında yüzde 47 olan reel faiz oranının, bir yıldan kısa vadeli kredilerde sadece yıllık yüzde 4´e gerilediğini belirtti.

KIRIKKALE TOPLANTISI

Gümrük ve  Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, 2000´li yılların başlarında yüzde 47 olan reel faiz oranının, bir yıldan kısa vadeli kredilerde sadece yıllık yüzde 4´e gerilediğini belirtti. Ticaret İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, birliğe bağlı oda başkanlarıyla  Kırıkkale´de toplantı yapan Erkan, esnaf ve sanatkarlara yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erkan,  Kırıkkale´de esnaf ve sanatkarların sorunlarını masaya yatıran büyük bir toplantı planladıklarını, tüm paydaşları bir masada toplayacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:

ERKAN BİLGİ VERDİ

"Esnaf ve sanatkarlar, makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar yüzde 100 faiz indirimli kredi kullanma imkanı getirilmiştir. Ustalık belgesine sahip girişimci esnaflarımız ile kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlarımız da 0 faizli kredi kullanma imkanına sahiptirler. Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi esnaf ve sanatkarlarımız da sıfır faizli kredi kullanabilmektedirler. 2000´li yılların başlarında esnaf ve sanatkarlar fiili olarak yüzde 47 faizle kredi kullanırken, artık bir yıldan kısa vadeli kredilerde sadece yıllık yüzde 4 faizle kredi kullanıyor."

ETKİNLİKLER YAPILIYOR

Geçen yıl sonunda esnaf ve sanatkarların da dahil olduğu 15 binin üzerinde KOBİ´ye faizsiz kredi desteği verildiğini hatırlatan Erkan, gelen yoğun talep üzerine 2017 yılı başında da 2 milyar 500 bin liralık bütçe ile 460 bin KOBİ´ye faizsiz kredi imkanı sağlandığını aktardı. Erkan, ahilik kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalara da değinerek, şunları söyledi:  "Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliğinde yaptığımız değişikliklerle ahilik kültürü çalışmalarının gerek yurt içinde gerekse yurt dışında daha etkin yürütülmesine ilişkin düzenlemeleri hayata geçirdik. Bu kapsamda, ahilik kültürünü tanıtmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak üzere  Ahilik Haftası kutlamalarını,  Kırşehir merkez olmak üzere tüm yurtta geniş katılımlı etkinliklerle gerçekleştiriyoruz."



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli