Anahtar Kelimeler: Geniş önlem alındı

Geniş önlem alındı

Geniş önlem alındı

Geniş önlem alındı

Erdoğan için kuş uçurtulmadı

Mitingden detaylar ve notlar

Bayrak krizi yaşandı!

Kırıkkale'yi mitin ve cami açılışı için gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için geniş güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

İllerden polis takviyesi

Kırıkkale'de birkaç gündür hazırlıkları sürdürülen Erdoğan mitingi için geniş önlem alındı. Şehre takviye polisler getirildiği gözlendi. Aralarında Adana, Urfa, Tokat, Aksaray, Yozgat, Çorum, Kırşehir ilerinin de yer aldığı bir çok ilden yaklaşık 3 bin polis görev için Kırıkkale'ye geldi. Polisler sokaklara, iş merkezlerinin giriş ve çıkışlarına, caddelere yerleştirildi. Şehri araç girişine izin verilmedi. Bir çok yol kapatıldı. Çatılarda da keskin nişancı polislerin görev yaptığı gözlendi.

Gazeteciler alınmadı

Gazetecilere günler öncesinden akreditasyon yapıldı. Zaman ve Cihan muhabirleri akredite edilmedi. Belediye ve Valilik'teki programlara gazeteci alınmadı. Erdoğan Kırıkkale'ye dört helikopter eşliğinde geldi. Helikopterlerden biri sürekli şehir üzerinde tur attı. Meydanda olduğu gibi camide de geniş önlem alındı. Meydan, cami ve cami avlusunda bomba araması gerçekleştirildi. Namaz ise 50 dakika geç kılındı. Sabah saatlerinde sela verildi ve herkes cami açılışına davet edildi. Meydanın kalabalık görünmesi için bariyerlerle daraltıldığı gözlendi.

Bayrak krizi yaşandı

Altunbilekler karşısında Seyit Ahmet Göçer'in bürosu önünde asılı olan üç hilalli bayrak krize neden oldu. Polisler Türk Bayramı önünde duran üç hilalli bayrağın indirilmesini istedi. Ancak MHP'liler buna izin vermedi ve bayrak olduğu yerde kaldı. Meydanda çok sayıda Suriyeli olduğu da gözlendi. İmam Hatip öğrencileri de tamamen meydandaydı. Belediye ve Valilik ile kamu kurum çalışanlarına izin verildi. Bir çok kişi resmi işlemlerini halledemedi. Cami cemaate namazın 50 dakika geç kılınması yüzünden meydana gelmedi ve mitingi adeta protesto etti.

71 tesis nedir?

Mitingin anonsunu yapan spiker Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ve yanında bekleyenleri sık sık meydana gelmeleri için anons etti ancak gelen olmadı. 71 tesisin açılışı yapıldı ancak bu tesislerin neler olduğu açıklanmadı. Sadece cami açılışı yapılmış oldu. 71 tesisin neler olduğu merak konusu haline geldi. Mitingin daha önceki mitinglere nazaran yüzde 30 ila 40 arasında az bir kalabalık içerdiği gözlendi. Bu durum dikkat çekerken, vaziyet ise muhalefet partilerini umutlandırdı. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli