Anahtar Kelimeler: Gerilim yaratmayın

?Gerilim yaratmayın?

?Gerilim yaratmayın?

?Gerilim yaratmayın?

 

CHP´den son gelişmelere eleştiri

Önceki gün yapılan halk günü uygulamasında CHP´nin anlayışının tarihe gömüleceği yönünde açıklamalarda bulunan Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can´a CHP İl Başkanı Ahmet Önal´dan cevap geldi. Önal ?Kutuplaştırdığınız, ötekileştirdiğiniz, ayrıştırdığının ülkemizde gerilim yaratmak yerine insanları kucaklamaya, sizler gibi düşünmeyenlerin demokratik tercihlerine hiç olmazsa saygı duymaya davet ediyoruz? diye konuştu.

ÖNAL´DAN AÇIKLAMA

Son gelişmelerle ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Ahmet Önal şunları söyledi: ?CHP´nin tarihi misyon ve geleneğini 90 yıldır kimse yıkamamıştır, bundan sonra da kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ni kuran Mutafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları İngilizlere, Fransızlara, İtalyanlara ve Yunanlılara teslim olmamış, yeni bir devlet kurmuş, üstelik bu devleti demokrasi ile insan hakları ile hukukun üstünlüğü ile donatmışlardır. 90 Yılı aşkın bir geçmişi olan, ülkemize demokrasiyi getiren, Cumhuriyet Halk Partisi,  Vekil dedi diye tarihe gömülmez.  Milletvekiline tavsiyemiz şudur. Ülkemizin hassas bir süreçten geçtiği şu günlerde Partimize saldırarak siyasi prim yapmaya çalışanların da amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Partimiz demokrasiden, barıştan, hukukun üstünlüğünden, temel hak ve özgürlüklerden, ülkemizin üniter yapısından yana olan yegane partidir.

HİÇBİR DERS YOK

Evet oyu vermek için yarıştığınız Anayasa değişiklik paketinin içeriğini TBMM Genel Kurulunda öğrenmiş olmanız da bir o kadar ilginç değil mi? Gizli yapılması gereken Meclis oylamasında açık oy kullanacak kadar hukuku ayaklar altına alan bir anlayışın bize verebileceği hiçbir ders yoktur. Tecavüzü meşrulaştıran yasa önerinizin dahi arkasında duramamış ve yasa değişiklik teklifinizi aldığınız, demokratik tepkiler karşısında geri çekmek zorunda kalmış olmanız da halen Kırıkkale kamuoyunun hafızasında yer işgal etmeye devam etmektedir. Demokratik haklarını kullanarak 16 Nisan da yapılacak Anayasa Değişiklik Teklifi ne Hayır oyu verecekleri topyekün terörist, hain ilan eden anlayışınızdan alabileceğimiz en ufak bir demokrasi dersi bile yoktur.  Kutuplaştırdığınız, ötekileştirdiğiniz, ayrıştırdığının ülkemizde gerilim yaratmak yerine insanları kucaklamaya, sizler gibi düşünmeyenlerin demokratik tercihlerine hiç olmazsa saygı duymaya davet ediyoruz. İnanın 16 Nisan referandum akşamı Kırıkkale de ve Türkiye de çıkacak Hayır oylarının sayısını ve oranını görünce büyük şok yaşayacaksınız.?



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli