Anahtar Kelimeler: Girişimcilere destek olunacak

Girişimcilere destek olunacak

Girişimcilere destek olunacak

Girişimcilere destek olunacak

Ramazan Can açıkladı

TBMM Genel Kurulu, bugün "torba tasarı" ile 6 uluslararası anlaşmanın görüşmelerinin bitimine kadar çalışacak, bitmezse yarın da çalışmalara devam edecek.

CAN, TBMM´DE KONUŞTU

TBMM Genel Kurulu, bugün "torba tasarı" ile 6 uluslararası anlaşmanın görüşmelerinin bitimine kadar çalışacak, bitmezse yarın da çalışmalara devam edecek. TBMM Genel Kurulu´nda, AK Parti´nin Genel Kurul´un çalışma düzenine ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, Genel Kurul, bugün, doğum yapan işçi ve memur kadınlara yeni hakları da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarı ile altı uluslararası sözleşmenin görüşmelerinin bitimine kadar çalışacak. Bugün tamamlanamaması durumunda, Genel Kurul çalışmalarına yarın da devam edecek. Öneri üzerinde söz alan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, grup başkanvekillerinin anlaştığını, torba tasarıda genç girişimcilere birinci maddede sağlanan desteğin, tekriri müzakere ile artırılacağını söyledi.

ÖZÜR DİLEMEK ERDEMDİR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, terör sebebiyle onlarca ocağa ateş düştüğünü kaydetti. "Bu şehit düşenlerin sorumlusu parlamenter sistem değil. Kahrolsun senin başkanlığın" ifadesini kullanan Ağbaba, "Bu illere ağır silahlar gelirken hükümet sizdiniz, görmezden geldiniz. Bunun sorumlusu sizsiniz" dedi. Ağbaba, paralel yapıyla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, "Geçmişte Samanyolu ile aynı yatakta iş tutan da sizsiniz" ifadesini kullandı. Veli Ağbaba´nın bu sözlerine AK Parti´li milletvekilleri tepki gösterdi. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Ağbaba´nın, bu ifadeyle ilgili değerlendirme yapmasını isteyerek, "Özür dilemek de bir erdemdir" dedi.

GÖRÜŞMELERE GEÇİLDİ

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de Ağbaba´nın bu sözden dolayı herkesten özür dilemesi gerektiğini ifade ederek, CHP´li milletvekilinin eleştiri sınırlarının aşarak hakaret ettiğini söyledi. Yeniden söz alan Ağbaba, "Sözlerimden yatak odası anlayan varsa bunu kastetmedim. Birlikte iş tutmak, birlikte iş yapma anlamında söyledim. Başka bir maksadı yok. Bunu kastetmediğimi siz de biliyorsunuz" diye konuştu. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, üslup konusunda uyarıda bulundu. AK Parti önerisinin kabul edilmesinin ardından, Danışma Kurulu´nun, "torba tasarı"nın, genç girişimcilere destek sağlayan ve kabul edilen birinci maddesinin, Plan ve Bütçe Komisyonu´nun talebi üzerine yeniden görüşülmesinin uygun bulunduğuna dair kararı okundu. Ardından, doğum yapan işçi ve memurlara yeni hakları içeren "torba tasarı"nın görüşmelerine geçildi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli