Anahtar Kelimeler: Gizli buzlanmaya dikkat

Gizli buzlanmaya dikkat!

Gizli buzlanmaya dikkat!

Gizli buzlanmaya dikkat!

Sürücülere önemli uyarı!

AFAD Kırşehir İl Müdürü Metin Alpaslan, Ankara-Kırıkkale, Ankara-Kayseri karayolu üzerinde sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Alpaslan, bu bölgelerde gizli buzlanmaların oluşabileceğine dikkat çekti.

EKİPLER HAZIR BULUNUYOR

Afet ve Acil Durumu Yönetimi (AFAD) 2017 yılında 47 kaza ve kayıp vakasına müdahale etti.Ankara-Kırıkkale, Ankara-Kayseri karayolu üzerinde sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini belirten AFAD Kırşehir İl Müdürü Metin Alpaslan, iklim şartları ile buzlanmaların fazla olduğunu fakat karayolu üzerinde ekiplerinin hazır bulunduğunu söyledi. Olası trafik kazalarına karşı vardiyalı sistemle çalışıldığını ifade eden Alpaslan, "Kırşehir´de tam donanımlı 2 tane kurtarma aracımız ile birlikte 4 tane olası kazalar için aracımız envanterimizde mevcut" dedi.

HAZIR HALDE BEKLEMEKTE

3´erli guruplar halinde 10 personelin kurtarma ekibinde yer aldığını ifade eden Alpaslan, "Müdürlüğümüz araç filosunu genişleterek gerekli teknik donanımları sağlayarak her an müdahaleye hazır halde beklemekte, AFAD gerekli donanımla insan gücüyle yapılması gereken her şeyi yapabilecek gerekli araç filosuna da sahip" diye konuştu. Kırşehir´de, Afet ve acil durumlarda hareket kabiliyetini geliştiren donanıma sahip olan hafif tonajlı arama kurtarma aracının içinde 22 parçadan oluşan arama kurtarma ekipmanlarını da bünyesinde bulundurduklarını anlatan İl Müdürü Metin Alpaslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

147 AFAD GÖNÜLLÜSÜ

?Afet ve Acil Yönetim Daire Başkanlığı (AFAD)´ın başlattığı ´O Kahraman Benim projesi´ kapsamında Kırşehir´de 147 AFAD gönüllüsünün üye kaydı yapıldı. İnsanlarımızın AFAD´a gönüllü olması ve bilgili şekilde kurtarma faaliyetlerine katılım sağlaması da bizleri mutlu ediyor. Kırşehir´de 2017 yılı içerisinde 47 trafik kazasına, 4 kayıp arama faaliyetine, 1 mahsur kalma vakasına, 3 boğulma vakasına, 2 iş kazasına, 4 tatbikata ekiplerimiz katılım sağlayarak gerekli müdahalelerde bulundu. Sürekli yaptığımız uyarılarda yaz ve kış dönemlerinde göl, gölet, nehir ve su kenarlarının daima tehlikeli olduğunu ifade ediyoruz.?



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli