Anahtar Kelimeler: Gönül köprüsü kuruyorlar

Gönül köprüsü kuruyorlar

Gönül köprüsü kuruyorlar

Gönül köprüsü kuruyorlar

Öğrencilerden anlamlı çalışma

Kırıkkale´de öğrenciler mahalle mahalle gezerek ziyaret ettikleri evlerdeki yaşlı, engelli, bakıma muhtaç ve çeşitli sorunları olan ailelerin ihtiyaçlarını gideriyorlar.

SAĞLIK TARAMASI YAPTI

Kırıkkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları ?Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi? kapsamında kent merkezinde yalnız yaşayan, kronik hastalığı bulunan, engelli ve ihtiyaç sahibi yaşlılar ile yeni bebek sahibi olmuş aileleri evlerinde ziyaret ederek sağlık taraması yaptı.Öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte ziyaret ettikleri ailelerde büyüklerin tansiyon, şeker ve ateş ölçümlerinin yanı sıra kişisel hijyen kuralları, ağız bakımı ve diş fırçalama teknikleri hakkında bilgiler verirken yeni bebekleri olmuş ailelerde de bebeklerin beslenmesi, bakımı, gelişimi ve diğer sağlık konularında anneye eğitim verdiler.

EĞİTİMLER VERİLDİ

Projede görev alan Okulun Meslek Dersleri Öğretmeni Tülay Pehlivan da, proje kapsamında yeni doğum yapmış bir anneyi ve bebeğini ziyaret ettiklerini belirterek, ?Ailemiz yeni anne olduğu için bebeğin problemlerini ve yaşayabileceği sıkıntılarından bahsettik. Anneye emzirme eğitimi verdik. Bebeğin gelişim ölçülerini aldık. Bebeğin yaşına göre normal olup olmadığına baktık. Gayet gelişimi güzel bir bebeğimiz var. Annenin yeme ve içmesinde nelere dikkat edecek bunlardan bahsettik. Bebeğin banyosundan masajına kadar, emzirme tekniğine kadar yaşayacağı problemlerle ilgili eğitim verdik. Öğrenciler açısından bu etkinliklerde anne ve bebekle iletişim kurularak okulda görülen dersleri burada daha da pekiştirmiş olduk. Dersin projeye dönüşerek uygulamalı hale gelmesi açısından güzel bir uygulama oldu? dedi.

ONLARA YARDIMIMIZ DOKUNUYOR

Projede görev alan öğrencilerden Murat Koçak ise, ?Projemiz kapsamında mahalledeki yaşlıları, engellileri dolaşarak onların şekerlerine, tansiyonlarına, nabızlarına baktık. Evlerinde yapabileceğimiz elimizden gelen bütün yardımları yapmaya çalıştık. Onlara temizlik setleri dağıttık. Bu etkinlik aynı zamanda bize sahada eğitim görme imkanı da sağlamış oldu. Pratik yapmamız açısından iyi oldu. Ayrıca bu sayede mahallemizdeki yaşlılarımızla, engellilerimizle kan bağımız artıyor. Onlara yardımımız dokunuyor.? ifadelerini kullandı.Proje kapsamında muhtarlıkların belirlediği 10 aile ziyaret edilerek taramaların yapıldığı, taramalarda önemli sağlık sorunları görülmesi durumunda sağlık kuruluşlarına yönlendirme yapıldığı kaydedildi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli