Görme Engelli Öğretmen Dağ: "Engelli Değil Engelleneniz"

Görme Engelli Öğretmen Dağ:

Görme Engelli Öğretmen Dağ: "Engelli Değil Engelleneniz"

Anlamlı mesaj?

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün düzenlediği Dünya Engelliler Günü programında konuşan engelli edebiyat öğretmeni Nefise Aktaş Dağ, kendilerinin engelli değil engellenen vatandaşlar olduğunu söyledi.

?VATANDAŞLAR ENGEL?!?

Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün düzenlediği Dünya Engelliler Günü programında konuşan engelli edebiyat öğretmeni Nefise Aktaş Dağ, kendilerinin engelli değil engellenen vatandaşlar olduğunu söyledi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından Engelsin Bakım, Yaşam, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte merkezde kalan engelliler şiir ve türküler söyledi ve merkezde kalan engellilerin yaptığı el işi sergisinin açılışı yapıldı.

?ÖNYARGI KIRILDI?

Düzenlenen etkinlik konuşan Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni görme engelli Nefise Aktaş Dağ, bugünün kutlanılacak bir gün olduğuna inanmadığını belirterek, yapılması gerekenin bu farklılığın fark edilip buna göre düzenlemelerin yapılması olduğunu savundu. Dağ, aslında engelli kelimesinin kullanılmasının yanlış olduğunu, kendilerinin toplumun bir parçası olduklarını ve engelli değil engellenen vatandaşlar olduğunu dile getirdi. Dağ, önlerindeki engellerin kaldırılmasıyla bütün başarıları yakalayacaklarını belirtti. Düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, son dönemde yapılan çalışmalar bakıldığında engellilere karşı olan ön yargının kırıldığını söyledi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu ise engelli vatandaşları toplumun ayrılmaz bir parçası olarak gören Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu alanda engellilere yönelik değişik hizmetler verdiğini dile getirdi. Müdürlük tarafından engelli yakınlarına evde bakım aylığı, engelli kimlik kartı, engelli vatandaşlara sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığıyla engelli maaşının verildiğini anlatan Uğurlu, son dönemde engellilere tanınan bütün ayrıcalıkların toplum içerisinde zihniyet değişimine sebep olduğunu kaydetti. Etkinliğe İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, İl Müftüsü Şahin Yıldırım da katıldı.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli