Anahtar Kelimeler: Görmem için varsın

Görmem için sen varsın

Görmem için sen varsın

Görmem için sen varsın

 

İNSANLAR BİLİNÇLENMELİ

Kırıkkale Valiliğinin bilgileri doğrultusunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün 19 lisede 9. ve 10. sınıflarda başlattığı proje çalışmaları hızlı şekilde ilgiyle devam ediyor. Gazetemiz köşe yazarı görme engelli Bekir Akdeniz, Alişen İğde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştu. Akdeniz, Engelli bireylerin günlük hayatta yaşadığı zorluklardan bahsetti.

ONLARA YARDIM ETMELİYİZ

Akdeniz, pozitifi ayrımcılıkla yapılabilecek iyileştirmelerden söz etti. Akdeniz, ?Toplu taşıma araçlarına binme oturma ve inmede yapılması gereken işlemler, görme engelli bireylere dokunmak kendini tanıtmak ve hitap etmek, engelli bireylerin misafirlikte bulunduğu esnada ev sahibi tarafından yapılacak yardımlar, engelli bireyle tokalaşmada nasıl bir işaret kullanılır. -Engelli bireyin kaldırımlarda karşılaştığı güçlükler, engelli bireyin toplum ve komşu ilişkileri, engelli bireyin komşu ve aile içi yaşayış biçimleri karı koca ve çocukların anlaşma ve evde yemek yapma, hazırlama şartları hakkında bilgi verdi

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Akdeniz, görme engelli bireyin baston kullanması ve ne anlama geldiğinin sağlıklı birey tarafından anlaşılması, er insanın engelli bir birey olabileceği, engelli bireylerin toplumdan beklentileri. Toplumun görme engellilere karşı ön yargılı olmaması için farkındalık çalışmaları konularında örnekler paylaştı. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false