Anahtar Kelimeler: bandı taktılar

Göz bandı taktılar!

Göz bandı taktılar!

Göz bandı taktılar!

Ellerine baston aldılar!

KIRIKKALE´de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlar ellerindeki dövizlerle sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler.

YÜRÜYÜŞ YAPTILAR

KIRIKKALE´de  Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlar ellerindeki dövizlerle sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler. Vali Mehmet  İlker Haktankaçmaz ile Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı da göz bandı takıp, ellerindeki beyaz bastonların yardımıyla engellilerle birlikte sessiz yürüyüşe destek verdiler. Toplumun dikkatini engellilere yöneltmek, engelliler konusunda toplumu bilinçlendirmek, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek üzere  Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan sessiz yürüyüşe il protokolü de destek verdi. Vali Mehmet  İlker Haktankaçmaz ve Belediye Başkanı  Mehmet Saygılı da göz bandı takıp, ellerindeki beyaz bastonların yardımıyla engellilerle birlikte sessiz yürüyüşe manevi destek verdiler.

MEYDANDA TOPLANDILAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nün organizesinde gerçekleştirilen yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı´nda son buldu. Cumhuriyet Meydanında devam eden programda tüm engellilerin adına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´nde görevli görme engelli Ayşe Güran, engellilerin gözüyle hayatı anlatan bir konuşma yaptı. Güran´ın ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice  Uğurlu, engellilerin hayatlarını kolaylaştıran çalışmalar hakkında bilgiler sundu.

SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ

Kırıkkale Valisi M.  İlker Haktankaçmaz ise yaptığı konuşmada, bazı vatandaşların araçlarını engelli park alanlarına, rampa önlerine park ederek engelli vatandaşların hayatlarını zorlaştırdığını ve bu durumun da bilinç yetersizliğinden kaynaklandığını söyledi. Engelli vatandaşların sorunlarının çözümünün zaman ve daha çok kaynağa bağlı olduğunu ifade eden Vali Haktankaçmaz, "Engelliler Haftası nedeniyle yaptığımız bu etkinlik esasında bir farkındalık yaratma, bilinçlendirme ya da dikkat çekme amacıyla yapılan bir faaliyet. Elbette ki bir hafta içinde yapılan çalışmalarla ülkemizdeki engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözemeyiz.

BİLİNÇ YETERSİZLİĞİ VAR

Bu zaman ve kaynak gerektiren bir şey. Ama daha da önemlisi bilinç gerektiren bir şey. Bende bizzat yaşadım. Engelliler için ayrılmış bir park yeri var. Hiç bakmadan ve dikkat etmeden park yeri bulamayı gelip bu alanlara park edenler oluyor. ya da belediye kaldırıma rampa yapış, o rampanın orda olduğuna bakmadan arabasını bırakıp gidiyor. O rampayı kullanamayan engelli kardeşlerimiz çok büyük sıkıntı yaşıyorlar. Dolayısıyla engeli kardeşlerimizin yaşadığı sorunların büyük bir kısmı bu bilinç yetersizliğinden kaynaklanıyor" dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli