Anahtar Kelimeler: Gözlem İstasyonu oldu

Gözlem İstasyonu 5 oldu

Gözlem İstasyonu 5 oldu

Gözlem İstasyonu 5 oldu

Önemli bir çalışma

Birinci deprem bölgesinde bulunan Kırıkkale´de AFAD tarafından bir gözlem istasyonu daha kuruldu. AFAD Kırıkkale İl Müdürü Mahmut Coşkun, Keskin İlçesi Cabatobası köyüne kurulan genişbant deprem gözleme istasyonuyla birlikte Kırıkkale´deki deprem gözlem istasyonu sayısının 5´e yükseldiğini söyledi.

GENİŞBANT GÖZLEM İSTASYONU

AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı´nca yürütülmekte olan Ulusal Sismolojik Ağın Geliştirilmesi (USAG) Projesi kapsamında, Deprem Gözlem İstasyonu sayısı artırıldı. Proje kapsamında Kırıkkale´de de çalışma yapıldı. Bir süre önce Kırıkkale´de başlatılan Deprem Gözlem İstasyonu çalışmasının tamamlandığı bildirildi. USAG Projesi kapsamında Kırıkkale İli Keskin İlçesi Cabatobası Köyü Ada mevki civarına kurulması planlanan genişbant deprem gözlem istasyonunun kurulumu tamamlandı. Bu son istasyonla birlikte Kırıkkale´de Deprem Gözlem İstasyon sayısı 3 adet ivmeölçer, 2 adet geniş bant olmak üzere toplam 5´e ulaşmış durumda.

7 GÜN 24 SAAT TAKİP EDİLİYOR

Kırıkkale´nin birinci deprem bölgesinde bulunduğunu hatırlatan AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun, deprem gözleme ve izlemenin de büyük önem taşıdığını söyledi. Bu bakından AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının yoğun bir çalışma sürdürdüğünü söyleyen İl Müdürü Coşkun ?Çeşitli iletişim araçları (uydu, ADSL, GSM) kullanılarak, deprem gözlem istasyonlarından gelen gerçek zamanlı verilerle, ülkemiz ve çevresinin deprem aktivitesi 7gün / 24saat esasına göre sürekli izlenmekte, veriler kaydedilip, değerlendirmektedir. Ayrıca deprem gözlemi yapan üniversiteler, yerel yönetimler ve tüm kurum ve kuruluşlar, deprem gözlem verilerini eşzamanlı olarak AFAD Başkanlığımıza aktarmakta ve meydana gelen depremin büyüklük ve şiddeti gibi temel veriler kamuoyuna resmi olarak sadece AFAD tarafından duyurulmaktadır? ifadesini kullandı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false